Abonnere på kalendere:

Slik får du mer nyttig i kalenderappen

Du trenger ikke å legge inn alt selv – du kan abonnere på mange kalendre som andre vedlikeholder.

ANDRES KALENDERE: Om du liker Liverpool, kan du enkelt få alle deres kamper inn i kalenderappen på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
ANDRES KALENDERE: Om du liker Liverpool, kan du enkelt få alle deres kamper inn i kalenderappen på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange har for lengst avsluttet det årlige kjøpet av en 7. sans og heller gått over til å lagre kalenderavtaler, gjøremålslister og annet på mobiltelefonen.

Det har flere fordeler – den er alltid med deg, og dessuten kan det være kjekt at telefonen minner deg på de viktigste tingene, snarere enn at du selv må oppsøke informasjonen ved jevne mellomrom.

God oversikt

I kalenderappen på telefonen kan du legge inn det meste, enten det dreier seg om møter på jobb, fotballtreninger, ting du skal se på TV eller påminnelser om når du skal ta medisiner.

Innad i familien kan det også være greit med delte kalendere, slik at begge foreldre får opp i kalenderen sin at det er foreldresamtale på skolen på torsdag klokka 18:15, eller at tante Berit har bursdag på søndag.

Dog kan det brått bli en ganske omstendig jobb å legge inn absolutt alt av interesse, for eksempel alle kampene til det engelske fotballaget du følger, eller om du synes navnedag-tradisjonen har sin sjarm.

Derfor er dagens nyttige tips at det finnes kalendre for å mangt på nettet – som andre vedlikeholder. Disse kalenderne kan du så abonnere på i din kalenderapp, slik at de nevnte fotballkampene eller navnedagene automatisk dukker opp i kalenderen din.

Abonnere på kalendere

På nettet finnes det flust av kalendere du kan abonnere på i kalenderappen din. Her er noen steder som er verdt å besøke:

dreier.no/ical finner du en håndfull nyttige kalendere for oss nordmenn - for eksempel flaggdager eller navnedager.

Slik får du mer nyttig i kalenderappen

Nettstedet icalshare.com har flere tusen kalendere og har vært på nettet i en årrekke. Per i dag ser det ut til at det har kommet mye spam-aktige innslag, og mange kalendere er ikke oppdatert på flere år, men om du gjør et søk etter noe du er interessert i, kan det være at du finner akkurat det du trenger.

Er du interessert i film, sørger nettstedet firstshowing.net for å holde sin kalender oppdatert med filmpremierer (da med amerikanske datoer), som du kan legge til i din kalenderapp. For TV-serier ser episodecalendar.com ut til å gjøre susen. Og konsertarenaer, for eksempel Rockefeller, kan gi deg kommende arrangementer rett i kalenderappen.

For å få bursdager og kommende arrangementer fra Facebook inn i kalenderappen, finner du lenker til dem på arrangement-siden til Facebook:

Slik får du mer nyttig i kalenderappen

Vil du følge kampene til favorittlaget ditt, er nettstedet fixtur.es kjekt, som lar deg velge fotballag og abonnere på kampprogrammet. Det oppdateres også direkte i kalenderen med resultatet etter hver kamp.

Riktignok er ikke norsk fotball å finne hos fixtur.es, men om du besøker nettsidene til Eliteserien, finner du ei lenke der som lar deg abonnere på hele terminlista. Er det bare ett av lagene som er interessant, det være seg i Eliteserien eller i en lavere divisjon, er det gode muligheter for å finne en slik kalender på klubbens (eller fanklubbens) nettsider.

Tilsvarende finner du sikkert slike kalendere om du følger med på NBA, rugby, Formel 1, cricket eller hva det måtte være om du søker litt på nettet. Bruk gjerne (lag eller liga) ics når du søker. I forkant av store arrangementer som fotball-VM og OL er det som regel mange nettsteder som lager slike kalendere som kan abonneres på.

Slik abonnerer du

Både på mobiltelefon og PC kan det godt hende at du kommer langt på vei bare ved å trykke på kalenderlenker du finner, hvorpå kalenderappen som er standard åpnes og spør om du vil abonnere på den aktuelle kalenderen.

Om ingenting skjer, kan du kopiere URL-en til kalenderen (ved å høyreklikke eller lang-trykke på lenka og velge «kopiér»), åpne kalenderappen/-programmet du bruker og se om du finner en import-funksjon i innstillingene.

PS! På flere av kalenderne vi testet selv i forbindelse med denne artikkelen skjede det ingenting når vi trykket på lenkene på en Android-telefon. Noen av dem måtte legges inn manuelt i nettversjonen av Google Kalender, under andre kalendre => fra nettadresse i menyfeltet til venstre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer