Våre dingsetips

Slik får du mest ut av dingsene du fikk til jul

Ny iPhone, PC eller Google Home?

NY DINGS TIL JUL: Vi gir deg tips og råd til hvordan du kommer i gang med dingsene du fikk til jul. Foto: Martin Kynningsrud Størbu.
NY DINGS TIL JUL: Vi gir deg tips og råd til hvordan du kommer i gang med dingsene du fikk til jul. Foto: Martin Kynningsrud Størbu. Vis mer
Publisert

For mange er det gaveutdelingen som er selve høydepunktet med julen, og ofte er det de harde pakkene man gleder seg mest til å åpne. En undersøkelse utført på oppdrag for Elektronikkbransjen viser at det er mange nordmenn som ønsker seg dingser til jul.

Her ligger smartklokker og -armbånd helt øverst på listen, tett fulgt av nettbrett, mobil og hodetelefoner, men vi finner også bærbar PC på topplisten.

Ofte er det slik at man på julaften får sin første smarttelefon eller bærbar PC, og da kan det være slik at man ikke helt hvor man skal begynne eller komme i gang. Derfor har vi samlet noen tips til hvordan du kommer i gang med dingsene du fikk til jul.

Ny bærbar PC

I guiden under deler vi våre fem fremste tips til personer som har fått seg en ny bærbar PC. Her går vi for eksempel inn på hvordan du kvitter deg med de unødige appene som ligger forhåndsinstallert på PC-en og hvordan du kommer i gang med Microsofts nettsky, OneDrive.

Hvis det var en MacBook du pakket opp på julaften, har vi også noen tips til deg. I denne saken tar vi for oss det mest grunnleggende som hvordan man tilpasser styreflaten eller rydder opp i Docken. I tipssaken under kan du også lese våre favoritter til Mac hvor vi går elleve apper nærmere i sømmene.

Ny smarttelefon

Julaften er en dag der mange nordmenn får sin første smarttelefon, som byr på mye fremtidig moro. Men først og fremst er det jo mye å sette seg inn i og utforske. Heldigvis har vi flere saker som hjelper deg å komme i gang med din splitter nye mobil.

For eksempel denne saken om apper vi alltid installerer når vi får en ny mobil. Her tar vi for oss alt fra sosiale apper og om netthandel til foto og reise.

Samtidig kan det jo være kjekt å sjekke ut listene over de mest populære appene i Apples App Store og Googles Play Store for å se om det er noe du finner interessant.

I tillegg anbefaler vi å lese vår guide «7 ting du må gjøre med din nye mobil» der vi deler våre beste tips til førstegangsoppsettet.

Vi mener at det også kan være lurt å lese vår beste tips til hvordan du kan bli en smartere mobilbruker. Her kan du lese vår toppliste over tips og triks til mobilbruk:

Bonus: Få også med deg tipsene om hvordan du organiserer hjemskjermen på en Android-enhet og en iPhone.

Ny iPhone

En smarttelefon er ikke bare en smarttelefon, og det er stor forskjell fra en som kjører Googles operativsystem Android til en Apple iPhone som har operativsystemet iOS. Derfor har vi naturligvis dedikerte tips til de to plattformene. I lenken under kan du blant annet lese om fem nyttige iPhone-triks som selv ikke ivrige brukere visste om:

Selv om vi ofte anbefaler apper, er det ikke slik at du må laste ned mange slike for å få noe nytte av iPhonen din. Mye kan også løses i nettleseren, som faktisk er en av appene vi bruker mest, og du kan ofte spare mye tid hvis du lærer deg å bli en effektiv Safari-bruker.

Safari er nemlig Apples nettleser og den ligger forhåndsinstallert på enheter som MacBook, iPad og iPhone. I saken under kan du lese våre beste tips til å bli en mer effektiv bruker av nettleseren.

Ny Android-mobil

Hvis du i stedet ønsket deg en smarttelefon med Android, for eksempel fra Samsung, Nokia eller Huawei, er dette tipsene du bør sjekke ut. Vår fremste anbefaling er at du først leser våre beste nybegynnertips før du sjekker ut vår liste over 13 apper vi alltid installerer når vi setter opp en ny Android-enhet.

PS. Flere av appene er også tilgjengelige for iOS.

Noe som skiller Android fra iOS er at førstnevnte operativsystem er mer åpent og tilbyr bedre og dypere brukertilpasning. For eksempel kan man endre standardappene, noe som ikke er mulig på en iPhone, med noen få trykk i innstillingene. Hvordan du gjør det, kan du lese i lenken under:

Smarthjemprodukter

I høst lærte Google Assistant seg endelig å snakke og forstå norsk, noe som selvsagt betydde at smartprodukter som Google Home ble tilgjengelig her til lands. Flere har meldt at slike produkter blir årets «julegavevinner», til dem som får Google Home har vi ti nyttige tips, men også en video.

Har du andre tips? Del dem gjerne i debattfeltet under denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer