Miniguide:

Slik får du nettradio i bilen

Fordelene med nettradio er mange. Og har du bilradio, kan du også få nettradio. Vi viser deg hvordan du får nettradio bilen til norgesferien!

PAUSE: Med nettradio i bilen kan du blant annet pause sendingene akkurat når du vil, og ta opp tråden igjen når det skulle passe. Foto: BJørn Eirik Loftås
PAUSE: Med nettradio i bilen kan du blant annet pause sendingene akkurat når du vil, og ta opp tråden igjen når det skulle passe. Foto: BJørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste kanalene har for lengst forsvunnet fra FM-båndet, og det opphetede debatten rundt overgangen til DAB+ har stilnet. Det virker som om folk flest har avfunnet seg med at radiohverdagen i store trekk har blitt digital.

Mange fordeler

Men digitalradio er mer enn bare DAB+. Radio over internett er et åpenbart, digitalt alternativ - som har mange fordeler i forhold til DAB+. Hør bare her:

  • Ingen geografiske begrensninger. Du kan lytte til indiske radiostasjoner mens du kjører gjennom Hardanger
  • Et helt avsindig utvalg av kanaler fra alle verdenshjørner
  • Du kan pause radiosendingene
  • Lydkvaliteten er i mange tilfeller bedre enn DAB+

Ulempene er først og fremst disse:

  • De færreste bilradioene har innebygd støtte for nettradio. I de fleste tilfellene må du altså koble til en ekstern mottaker, altså mobilen din
  • Nettradio er ikke kringkasting, men strømming. Den viktigste forskjellen er at når du strømmer lyd, kan det oppstå forsinkelser, for eksempel når dekningsforholdene er dårlige. Kringkasting skjer i sanntid. Sjekk vår test.
  • Lytting til nettradio spiser av datakvoten din. Regn 30-60 MB i timen ved normal lyttekvalitet, mer dersom du vil ha bedre lydkvalitet enn DAB+.

Slik gjør du det

Aller først bør du laste ned en radio-app til mobilen din. Vi anbefaler TuneIn, dersom du ønsker radiokanaler fra hele verden (i tillegg til de norske). Appen finnes til både Android- og Apple-telefoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer