Slik får du ringt uten mobilnett

Du kan fortsatt bruke det mobile datanettet.

RINGE PÅ NETT: Med blant annet Facebook Messenger kan du ringe andre uten talenett, så lenge du har data gjennom 4G eller Wifi. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RINGE PÅ NETT: Med blant annet Facebook Messenger kan du ringe andre uten talenett, så lenge du har data gjennom 4G eller Wifi. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt en tredel av Telenors mobilkunder i Norge har store deler av fredagen vært uten taleforbindelse.

Selskapet kan i skrivende stund ikke si når de får utbedret feilen, men forteller på egne nettsider at de jobber på spreng for å få løst problemet.

Telenor sier også at SMS kan sendes, men at det vil være forsinkelser på mottak. Fasttelefon og fast bredbånd skal ikke være berørt.

Derimot kan enkelte oppleve problemer med mobildata. Hvor mange av de som har mistet taleforbindelsen i dag dette gjelder, opplyser Telenor ikke noe om.

De fleste vil likevel fortsatt ha 4G eller 3G oppe. Og da er det mulig å ringe samtaler via mobilnettet. Du kan selvsagt også ringe via WiFi (trådløst internett), om du er hjemme eller på et annet sted der dette er tilgjengelig.

Du finner mer informasjon på Telenors Facebookside.

Her er noen av mulighetene for å ringe uten mobilnett:

1) Facebook Messenger


Ikke alle vet at nettprat-appen til Facebook også kan brukes til samtaler. Men ved siden av navnet til den du skriver med finner du et telefon-symbol. Trykk på dette, så ringer Facebook opp den du vil snakke med.

2) Skype

Dette er en gammel kjenning for de som ringer mye fra utlandet. Mens det tidligere var et selvstendig selskap, tilhører Skype nå Microsoft.

Det betyr at du kan bruke til Microsoft-konto (den du bruker på hjemme-PC-en din, Xbox etc.) til å ringe.

Med Skype kan du ringe både til fasttelfoner og mobiltelefoner. Appen finnes for alle typer smarttelefoner.

3) FaceTime

De som har iPhone, iPad eller Mac vil ha tilgang til Apples egen samtale-app. Denne er forhåndsinstallert på alle nyere Apple-enheter.

Her er forutsetningen at den du skal snakke med også bruker et Apple-produkt.

4) Whatsapp

Nok en populær samtale-app som mange bruker. Kan installeres på alle type telefoner, og kan faktisk også brukes på gammeldagse ikke-smarte telefoner.

Forutsetter at begge parter har Whatsapp-konto.

OPPDATERING: Klokka 16:03 meldte NTB at Telenors mobilnett var oppe igjen etter flere timers nedetid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer