Pokémon Go i Norge

Slik får du spilt Pokémon Go

Spillet alle snakker om er ikke offisielt tilgjengelig i Norge ennå, men Pokémon Go er mulig å laste ned både til iPhone og Android, hvis du kjenner knepene.

POKÉMON GO-FEBER: De siste dagene har interessen for det kreative spillet som blander virtuell og ekte virkelighet, eksplodert.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
POKÉMON GO-FEBER: De siste dagene har interessen for det kreative spillet som blander virtuell og ekte virkelighet, eksplodert. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at appen foreløpig kun er lansert i USA, New Zealand og Australia, herjer Pokémon Go-feberen i hele verden - bare noen dager etter at Nintendo og partnerne lanserte mobilspillet.

Datatilsynet ber spillerne være forsiktige med Pokémon Go i Norge, fordi det åpner tilgang til dine eposter og dokumenter.

LES OGSÅ: Fem apper du må laste ned før du drar på ferie

Hva er Pokémon Go egentlig?

Spillet tar i bruk såkalt augmented reality-teknologi, der små Pokémon-monstre dukker opp i virkelige omgivelser - via mobilskjermen din, og så gjelder det å fange dem. Og akkurat dét kan være en stor utfordring på flere vis, de siste dagene har det blitt meldt om flere ulykker der folk har vært for opptatte av å betrakte verden gjennom mobilskjermen enn å passe seg for trær og motorveier.

Her ser du noen skjermbilder fra da vi testet Pokémon Go i Oslo:

Ekstrem pågang

Interessen for spillet har vært så stor at utgiveren har valgt å vente med å lansere spillet i resten av verden, rett og slett av frykt for at Pokémon Go-serverne skal bli overbelastet og krasje. Men det er mulig å laste ned spillet likevel, hvis du kjenner knepene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer