Slik får du tilbake 3G-knappen

Ikke alle iPhone 5-eierne er like fornøyd med 4G-nettverket.

DENNE ER NÅ BORTE FOR VELDIG MANGE: Det er angivelig en konsekvens av 4G-nettverkets lansering i Norge, men det finnes gode grunner til å ønske seg knappen tilbake.
DENNE ER NÅ BORTE FOR VELDIG MANGE: Det er angivelig en konsekvens av 4G-nettverkets lansering i Norge, men det finnes gode grunner til å ønske seg knappen tilbake. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var DinSide-fest og god stemning da dataredaktør Loftås plutselig fikk beskjed på mobilen om at en ny operatøroppdatering fra Netcom var tilgjengelig for hans iPhone 5.

En god geek er jo forpliktet til å akseptere alle slike oppdateringer umiddelbart, og undertegnede fulgte Loftås' eksempel i håp om å få 4G på mobilen.

Dagen derpå viser det seg imidlertid at Netcom overhodet ikke støtter 4G for iPhone i noen av de store norske byene, inkludert hovedstaden, og også Telenor har foreløpig begrenset støtte i sentrale strøk for Apples toppmobil.

Les også: Se den utrolige Windows-forvandlingen

Hvor ble 3G-knappen av?!

Enda svartere ble dagen derpå da jeg oppdaget at det ikke lenger var mulig å skru av 3G, noe som for min del har ført til dramatisk redusert batteritid på iPhone 5.

Det finnes likevel håp: Det er uten særlig mye styr mulig å rulle tilbake operatørinnstillingene, slik at det igjen er mulig å skru av 3G, og det gjelder enten du er Telenor eller Netcom-kunde.

Løsningen er å finne midt i en utmerket guide fra det uavhengige nettstedet ifon.no, som strengt tatt handler om noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer