Apptips:

Slik får du varselfeltet nederst

Langt opp til toppen for å trekke ned rullgardina? Dra opp fra bunnen, da vel.

NEDENFRA: Synes du det er vanskelig å rekke til toppen av telefonen? Denne appen fikser det slik at varselfeltet kommer opp nedenfra. Foto: Pål Joakim Pollen
NEDENFRA: Synes du det er vanskelig å rekke til toppen av telefonen? Denne appen fikser det slik at varselfeltet kommer opp nedenfra. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

En av fordelene med en Android-telefon er at den så til de grader lar deg tilpasse den etter egne behov.

Blant annet har vi tidligere sett på hvordan du kan bytte ut den medfølgende SMS-appen med en annen, bytte ut alle ikonene i en fei eller berike hjemskjermen med noen smarte widgets.

Langt til toppen

Hurtiginnstillingene på telefonen, som vises når du trekker ned fra toppen, kan være vanskelige å nå med én hånd, spesielt om du har en av de større telefonmodellene.

Med appen Bottom quick settings (Play butikk, gratis) kan du heller gjøre det slik at du kan dra rullgardina opp fra bunnen av telefonen, slik at det er lekende lett å komme seg videre til WiFi-innstillingene, slå av Bluetooth eller hva det måtte være.

Når du har lastet ned appen må du gi den noen rettigheter, blant annet å tegne over andre apper, og så blir du forklart hvordan den fungerer – på norsk.

Blant annet må du ta stilling til om du vil trekke oppover fra bunnen eller venstre/høyre skjermkant. Dersom du bruker navigasjonsbevegelser fra før (altså der for eksempel et trekk opp fra bunnen viser hjemskjermen), blir du nødt til å begrense deg til høyre og/eller venstre side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.