Snapchat lanserer «My AI»

Slik fjerner du den

Ikke alle vil ha Snapchats nye snakkerobot i vennelista.

Har du fått en ny «venn» på Snap ved navn «My AI»? Slik kan du fjerne den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snakkeroboten ChatGPT tok verden med storm etter at den ble lansert i november i fjor. Nå vi «alle» satse på kunstig intelligens. Microsoft og Google er allerede i gang med «AI-racet» på søkemotor-fronten.

Snapchat har også kasta seg på AI-bølgen. Tidligere i år lanserte de en «AI-venn» basert på ChatGPT-teknologi.

Den var opprinnelig bare tilgjengelig for betalende Snapchat Plus-brukere. I løpet av påska har imidlertid mange nordmenn fått tilgang til en ny kontakt kalt «My AI» i vennelista på Snapchat.

Altså har den blitt tilgjengelig for gratisbrukere også.

Vil være din venn

- Den store ideen er at i tillegg til å snakke med venner og familie hver dag, kommer vi til å snakke med AI hver dag. Og dette er noe vi er godt posisjonert til å gjøre som en meldingstjeneste, sa Snapchat-sjef Evan Spiegel til The Verge tidligere i år.

Ifølge Aftenposten prøver den nye kontakten å oppføre seg som en venn

«Du kan spørre meg om nesten hva som helst, så vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg», skriver My AI når du tar den i bruk første gang.

Snapchat sier selv at den nye snakkeroboten er ment for å hjelpe med de enkle hverdagslige tingene, som for eksempel hva du skal gi bestevennen din i bursdagsgave eller hva du skal lage til middag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.