Slik fungerer kantskjermen på Galaxy Edge

Se den spesielle Samsung-telefonen i aksjon.

PÅ KANTEN: Samsungs nyeste Note-mobil er ikke som alle andre. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PÅ KANTEN: Samsungs nyeste Note-mobil er ikke som alle andre. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med Galaxy Note 4, lanserte Samsung også den ganske så oppsiktsvekkende Galaxy Note Edge på sin IFA-pressekonferanse denne uka.

Det som gjør Galaxy Note Edge spesiell er at den har skjermen avrundet på den ene siden. Denne delen fungerer som et eget panel som kan vise snarveier, avspillingsknapper, varsler og så videre.

Les også: Slik tror vi iPhone 6 blir

Praktisk eller bare gimmick?

Men hva er poenget, bortsett fra at det ser «spaca» ut, og at det vekker folks oppmerksomhet?

Jo, da skal du selv med et flip-deksel på telefonen få tilgang til viktig informasjon på telefonen, så slipper du å måtte åpne det hele tiden for å sjekke siste nytt. Og så vil du for eksempel ikke bli forstyrret av varsler om du spiller, da de er stuet vekk på siden (eller toppen om du holder den horisontalt).

Men er det bare en gimmick? Reaksjonene på nettet ser ut til å være blandede. Veldig mange mener ja, men så har du dem som synes det er kjempetøft.

Stig-Ove Langø i Samsung ga oss en demonstrasjon av kantskjermen, se video under:

Les også: Her er Samsung Galaxy Alpha

Kan komme til Norge likevel

KUN FOR HØYREHENDTE: Venstrehendte skal slite med å dra noe særlig nytte av den høyresidede kantskjermen til Note Edge. Men vi kan jo alltids bare snu den opp ned ...
KUN FOR HØYREHENDTE: Venstrehendte skal slite med å dra noe særlig nytte av den høyresidede kantskjermen til Note Edge. Men vi kan jo alltids bare snu den opp ned ... Vis mer


Hva gjelder maskinvare, kommer Note Edge med relativt like spesifikasjoner som Note 4. Skjermen har en QHD-oppløsning på 2560x1440, men den er 5,6 tommer, i stedet for 5,7 tommer. Batteriet er også litt mindre, 3.000mAh i stedet for 3.220mAh.

Utseendemessig er de også ganske like, med den samme metallrammen og avtagbart bakdeksel. Penn følger naturligvis også med.

Samsung fortalte oss opprinnelig at det ikke var planer om å lansere Note Edge i Europa, men vi har fått opplyst at det kan bli en endring på det, og at de kan komme til å ta den inn i Norge i et mindre antall enheter.

Etter planen skal den slippes for salg i oktober.

Flere nyheter fra IFA-messen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer