Offline på Spotify, Netflix, Viaplay …

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Spesielt kjekt før en lang flyreise, eller på tur i et land utenfor EØS.

MYE DØDTID: Skal du ut på lang reise i sommer, kan det være kjekt å ha en film eller tre på telefonen eller nettbrettet for å slå ihjel tiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MYE DØDTID: Skal du ut på lang reise i sommer, kan det være kjekt å ha en film eller tre på telefonen eller nettbrettet for å slå ihjel tiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne sommeren blir litt annerledes enn tidligere for den som skal på ferie i utlandet – så lenge du holder deg innenfor EØS-området vil det nemlig ikke koste deg noe mer å være på nett med mobiltelefonen enn om du var på stranda hjemme.

Nylig så vi imidlertid at det kan bli veldig dyrt å være uforsiktig om du beveger deg ut av EØS-sonen. I noen land koster det i størrelsesorden 100 kroner per megabyte å bruke mobildata, og selv i Tyrkia, som er utenfor EØS, kan det koste deg en femtilapp å høre én sang hos enkelte operatører.

Om du har lyst til å nyte musikk eller film i ferien, kan det med andre ord være veldig smart å laste ned dette på telefonen før du reiser.

Slik laster du ned musikk

De aller fleste strømmetjenester for musikk lar deg laste ned spillelister eller album på telefonen:

Spotify:Åpne et album eller en spilleliste og trykk på bryteren merket download.

Merk at dette krever at du er betalende abonnent. Du kan maksimalt laste ned 3333 sanger på hver enhet, inntil tre enheter. Sangene trenger ikke å være de samme. Lokale filer telles ikke med i denne begrensningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer