Offline på Spotify, Netflix, Viaplay …

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Spesielt kjekt før en lang flyreise, eller på tur i et land utenfor EØS.

MYE DØDTID: Skal du ut på lang reise i sommer, kan det være kjekt å ha en film eller tre på telefonen eller nettbrettet for å slå ihjel tiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MYE DØDTID: Skal du ut på lang reise i sommer, kan det være kjekt å ha en film eller tre på telefonen eller nettbrettet for å slå ihjel tiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne sommeren blir litt annerledes enn tidligere for den som skal på ferie i utlandet – så lenge du holder deg innenfor EØS-området vil det nemlig ikke koste deg noe mer å være på nett med mobiltelefonen enn om du var på stranda hjemme.

Nylig så vi imidlertid at det kan bli veldig dyrt å være uforsiktig om du beveger deg ut av EØS-sonen. I noen land koster det i størrelsesorden 100 kroner per megabyte å bruke mobildata, og selv i Tyrkia, som er utenfor EØS, kan det koste deg en femtilapp å høre én sang hos enkelte operatører.

Om du har lyst til å nyte musikk eller film i ferien, kan det med andre ord være veldig smart å laste ned dette på telefonen før du reiser.

Slik laster du ned musikk

De aller fleste strømmetjenester for musikk lar deg laste ned spillelister eller album på telefonen:

Spotify:
Åpne et album eller en spilleliste og trykk på bryteren merket download.

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Merk at dette krever at du er betalende abonnent. Du kan maksimalt laste ned 3333 sanger på hver enhet, inntil tre enheter. Sangene trenger ikke å være de samme. Lokale filer telles ikke med i denne begrensningen.

Apple Music:
På Apple Music er du først nødt til å legge en et album, en sang eller spilleliste i biblioteket ditt, noe du gjør ved å trykke på plusstegnet (sanger) eller "legg til" (album og spillelister). Når musikk er lagt til i biblioteket ditt, kan du laste ned ved å trykke på sky-ikonet:

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Et godt tips er for øvrig å gå til innstillinger, musikk og slå på bryteren for automatiske nedlastinger. Da vil musikk du legger til i biblioteket automatisk lastes ned til offline-bruk.

Google Play Musikk:
Etter å ha åpnet et album, en spilleliste eller radiostasjon, kan du trykke på nedlastingssymbolet (pil ned mot en strek) for å laste ned det aktive innholdet.

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Play Musikk lar deg for øvrig laste opp inntil 50.000 sanger fra ditt eget musikkbibliotek, som også kan lastes ned til telefonen.

Tidal:
Også her finner du frem albumet eller spillelista du vil laste ned og trykker på bryteren på høyre side for å laste den ned:

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

For å finne musikken du har lastet ned, går du til my music-flippen og velger offline content.

Slik laster du ned film

Om du leier eller kjøper en film, for eksempel via iTunes eller Play butikk, kan du laste den ned på enheten og spille den uten nettilgang.

Men det finnes også strømmetjenester som lar deg laste ned (noe av) innholdet, slik at det kan sees på en lang flytur.

Netflix
Like før jul fikk Netflix-brukere muligheten til å laste ned filmer og tv-serier slik at de kan sees uten nettilgang. Du trykker deg ganske enkelt inn på en film eller tv-serie og trykker på nedlastingsikonet som angitt:

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Merk at ikke alt innhold kan lastes ned, men hvis du trykker på menyknappen øverst til venstre, kan du velge «kan lastes ned»-kategorien for å se utvalget. Android-brukere har mulighet til å lagre på minnekortet.

Viaplay
Er du Viaplay-abonnent, kan du også laste ned innholdet fra tjenesten. Alt du trenger å gjøre er som følger:

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Også her er det et utvalg av innholdet som kan lastes ned, men ikke alt.

TV2 Sumo
TV2s strømmetjeneste har noe innhold som kan lastes ned til offline-bruk. Dette gjelder hovedsakelig egenproduserte programmer og serier, men også noe internasjonalt innhold.

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Også her kan du finne alt innholdet under én fane - nedlastbart.

Amazon Prime Video
Rett før jul ble Amazon prime video lansert i Norge, som blant annet huser kritikerroste TV-serier som The man in the high castle og Mozart in the jungle. Her er oppskriften den samme som hos de fleste andre:

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Du finner nedlastingsknappen på hver episode i TV-serier, eller som en større knapp om du har en film åpen. Merk at du i innstillingene kan velge hvor god kvalitet du vil laste ned i – fra 140 MB i timen til 460 MB i timen.

Mubi
Denne tjenesten er litt annerledes enn de andre – hver dag legges det ut en ny film, og det er typisk klassikere, prisvinnende filmer på festivaler og den slags. Alle filmer kan lastes ned ved å trykke på nedlastingsknappen i bunnen:

Slik fyller du mobilen med musikk og film før ferien

Filmene er tilgjengelig i 30 dager, så med andre ord er det alltid 30 filmer i arkivet, der én byttes ut hver dag.

Hverken NRK, C More, HBO eller DPlay støtter nedlasting av innhold, så vil du se på noen av dem i ferien, bør du med andre ord være tilkoblet et WiFi-nett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer