Slik gjør du PDAen til en eletronisk bok

Nå kommer flere produsenter med elektroniske bøker, men kanskje du har en allerede? Hvis du har en Personlig Digital Assistent (PDA) av typen Palm Pilot, Psion, Windows CE eller en annen, kan du med letthet konvertere den til en elektronisk bok.

Publisert

Vi har tidligere sett på elektroniske bøker, og i løpet av høsten blir flere av produktene lansert. Ulempen med disse løsningene er at de koster mellom 300 og 500 dollar i innkjøp. Men hvorfor ikke bruke PDAen som allerede egner seg midt i blinken? Tanken er jo ganske enkelt genial, og vi ser for oss mange bruksområder for dette. Bare tenk hvor attraktivt det vil være for studenter eller fagarbeidere å ha tilgang til alle oppslagsverkene de trenger pluss alle funksjonene som ligger i disse maskinene fra før.

Gratis bøker på nettet

Hvis du har lyst til å forsøke om du trives med å bruke Palmen som eletronisk bok, er det et uttall bøker som ligger klar til nedlasting på nettet. Disse bøkene er stort sett laget i DOC-format, som er et eget format for Palm Pilot og som også kan leses av de fleste PDAer (må ikke forveksles med Microsoft Word sitt DOC-format). Det eneste du trenger er å installere et eller annet program som kan lese dette formatet, deretter kan du velge mellom en lang rekke titler som kan lastes ned. Du vil finne et rikelig utvalg slike leseprogrammer på nettstedet www.palmcentral.com. Noen er gratis, og noen koster mellom 10 og 40 dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer