Mobiloverlevelsesguide på 17. mai

Slik holder du mobilen trygg

Sikkerhetstips og bildetriksene du bør kunne.

PASS PÅ MOBILEN: Det er mange folk ute i gatene på 17. mai. Sørg for at du sikrer mobilen din før du går ut og feirer. Foto: Kirsti Østvang
PASS PÅ MOBILEN: Det er mange folk ute i gatene på 17. mai. Sørg for at du sikrer mobilen din før du går ut og feirer. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir ekstra folksomt i gatene 17. mai, og lommetyvene er aktive. Ifølge politiet er nasjonaldagen den dagen i året det blir anmeldt flest tyverier i Oslo.

Mobilen er spesielt utsatt i så måte. Å miste den er surt. Ikke bare koster den mange tusen kroner, men man mister også noe annet verdifullt, nemlig selve innholdet.

Derfor anbefaler vi at du gjør i hvert fall to ting før du trer inn i bunaden i år:

Ta en sikkerhetskopi av dataene som ligger på mobilen, og sørg for å beskytte den med en lås, slik at det ikke er fritt fram for den som eventuelt klarer å snappe den fra veska.

Ta en sikkerhetskopi

Med en sikkerhetskopi kan et eventuelt tap av telefonen være litt mindre smertefullt. Da kan du i det minste gjenopprette bilder og meldinger på en annen telefon.

Når det gjelder sikkerhetskopiering har du to muligheter:

Enten lager du en sikkerhetskopi på PC-en hjemme, eller bruker en skytjeneste slik at sikkerhetskopien er lagret i nettskyen. Du må selvsagt gjerne velge begge.

Framgangsmåten er selvsagt noe ulik avhengig av hvilken telefon du har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer