Slik jailbreaker du iPhone

Enklere enn noen gang, men er det noen vits?

Slik jailbreaker du iPhone
Publisert
Sist oppdatert

For ikke lenge siden ble det klart at det å jailbreake en iPhone var lovlig i USA (ITavisen).

Beklager, språknerder, men jeg kommer til å bruke jailbreake som et helt vanlig norsk verb i denne artikkelen.

Forbrukerombudet reagerte positivt på nyheten, og mente at det var fint at man kan installere andre ting på iPhone enn det Apple tillater.

Å jailbreake telefonen ("bryte ut av fengsel") innbærer at du overstyrer mulighetene Apple har gitt deg med telefonen, slik at du kan installere tredjepartsprogramvare som ikke er blitt godkjent i App Store. Dermed gir du også telefonen mer funksjonalitet enn den hadde tidligere, siden utviklerne av applikasjoner for jailbreakede telefoner ikke trenger å forholde seg til begrensningene Apple har gitt utviklere som vil selge programmer i App Store.

Samleside:

iPhone

Kan brukes som vanlig

En jailbreaket telefon kan fortsatt brukes mot iTunes for å overføre sanger, synkronisere og den slags, og du kan også kjøpe applikasjoner på "lovlig" vis gjennom App Store.

Men - når Apple slipper en ny versjon av operativsystemet, får du ikke lov til å oppgradere. Da må du vente til "the dark side" (eller "the bright side", alt ettersom hvordan du ser det) har klart å knekke koden igjen slik at du får oppgradert til en jailbreaket variant. Eller gjenopprette en "lovlig" versjon av operativsystemet og oppgradere på vanlig vis (men da miste applikasjoner du eventuelt har skaffet deg utenfor App store).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer