RSS på Kindle

Slik kan du lese norske nettaviser på Kindle

Kjekk tjeneste dytter artikler til Amazons lesebrett.

RENT OG PENT: Med tjenesten Keendly kan du enkelt laste opp de siste artiklene fra norske nettaviser (og andre nettsteder) på en Kindle-enhet. Foto: Pål Joakim Pollen
RENT OG PENT: Med tjenesten Keendly kan du enkelt laste opp de siste artiklene fra norske nettaviser (og andre nettsteder) på en Kindle-enhet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Har du gått til anskaffelse av et Kindle-lesebrett fra Amazon, har du muligens fått med deg at du kan gjøre mer med det enn å lese bøker kjøpt fra den amerikanske giganten.

Tidligere har vi blant annet skrevet om hvordan du kan overføre norske e-bøker på Kindle, og hvordan du kan sende en artikkel du leser til lesebrettet, slik at du kan nyte den senere når du har bedre tid. Siden den første artikkelen ble skrevet, har kompatibiliteten blitt stadig bedre, og det er blitt ganske enkelt å overføre e-bøker kjøpt hos ebok.no og andre aktører til Amazons lesebrett.

Keendly sender de siste artiklene fra nettsider

En nettjeneste vi snublet over forleden dag er Keendly, som kan sende de siste artiklene fra de aller fleste nettsider, pent formattert, direkte til Kindle. Dermed kan du enkelt tanke opp før en flytur og oppdatere deg på hva som har skjedd de siste timene, eller lese nyheter på stranden uten å irritere deg over den sterke sola.

Tjenesten baserer seg på såkalte RSS-strømmer, som fortsatt lever i beste velgående (vi skrev om RSS allerede i 2005).

Enkelt forklart er en RSS-strøm ei beskrivende fil som typisk inneholder de siste artiklene fra et nettsted, med tittel, publiseringsdato, URL og lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer