Ny DNS-tjeneste tilgjengelig på mobil

Slik kan du surfe sikkert på mobilen med ett tastetrykk

Ny app med hastighet og personvern i fokus tilgjengelig for Android og iPhone.

SIKKER SURFING: Cloudflare lanserer appen 1.1.1.1 til Android-enheter og iPhone. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SIKKER SURFING: Cloudflare lanserer appen 1.1.1.1 til Android-enheter og iPhone. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I april skrev vi om lanseringen av den nye DNS-tjenesten til nettgiganten Cloudflare. Selskapet lovet både raskere og sikrere surfing ved bruk av deres DNS, og nå kommer tjenesten til mobil. Det i form av en app slik at man ikke trenger å knote i mobilens innstillinger for å sette opp DNS-tjenesten, alt gjøres med et tastetrykk.

Appen heter rett og slett 1.1.1.1: Faster & Safer Internett.

Lagrer ikke opplysninger

Cloudflare lover en sikker surfeopplevelse med DNS-tjenesten aktivert, og sier den skal gjøre det vanskeligere for bredbåndleverandøren å spore surfehistorikken din, blokkere sider og videresende trafikk.

Det er nemlig mulig for leverandører å spore surfevanene dine, men Cloudflare lover at de ikke gjør det. Selskapet har blant annet hyret inn KPMG for å sikre at dette går riktig for seg.

Appen kan egentlig sammenliknes med en VPN-tjeneste og gjør at man kan surfe på offentlige, trådløse nettverk – som for øvrig ikke alltid er å anbefale – med én bekymring færre.

Kan oppleve økte hastigheter

I tillegg til økt sikkerhet, kan man også oppleve økt hastigheten på Internett. Tall fra DNSperf, som undersøker ulike DNS-tjenester, viser at Cloudfares løsning svarer desidert raskest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer