Apple Arcade:

Slik kommer du i gang med Apple Arcade

59 kroner måneden for et svært rikt utvalg av spill.

PRØV GRATIS: Apple Arcade er lansert, og du kan prøve tjenesten i en måned uten å betale for deg. Foto: Pål Joakim Pollen
PRØV GRATIS: Apple Arcade er lansert, og du kan prøve tjenesten i en måned uten å betale for deg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

19. september ble iOS 13-oppdateringen lagt ut for nedlasting, der alle med iPhone 6s og oppover (inkludert iPhone SE) kan oppdatere til Apples rykende ferske iOS-versjon.

Allerede i sommer prøvde vi ut den nye utgaven, og hva som er nytt kan du lese mer om bak lenka du nettopp passerte.

I tillegg til de små og store oppdateringene av selve operativsystemet, er iOS 13-oppdateringen også startskuddet for Apples nye storsatsing: Apple Arcade.

Oceanhorn 2 er ett av rundt 100 spill som er tilgjengelige i Apple Arcade.
Oceanhorn 2 er ett av rundt 100 spill som er tilgjengelige i Apple Arcade. Vis mer

Netflix for spill

Arcade kan sammenlignes med en Netflix-løsning for spill, altså der du ved å betale et månedlig abonnement kan boltre deg i en rekke spilltitler. Apple lover rundt 100 spill ved lansering, men også at det kommer til å bli fylt på med oppdateringer og nye titler underveis.

Prisen er 59 kroner per måned, der du kan prøve en hel måned gratis og eventuelt kansellere abonnementet slik at du ikke betaler noe som helst. Foretar du deg ingenting, blir du fakturert 59 kroner én måned frem i tid, altså.

Arcade-tjenesten inngår også i Apples familiedelingsløsning, så om du har barn eller andre familiemedlemmer med der, vil opptil seks personer kunne dra nytte av tilbudet – til én pris.

Noe for en hver smak

Vi skal ikke skryte av å ha prøvd alle titlene ennå, men generelt synes vi det virker som om Apples spillutvalg holder meget høy kvalitet, der mange av titlene typisk ville ha kostet fra 50 til 150 kroner om de ble solgt på vanlig sett gjennom App Store.

Blant spillene finner vi blant annet det norskutviklede actionspillet Skate City, eventyrspillet Oceanhorn 2 (eneren koster 85 kroner), kampspillet LEGO Brawls, plattformspillet Projection: First light (kan minne om Limbo), bilspillet Sonic Racing, en nyutgivelse av klassikeren Frogger og mer til.

Where cards fall ser ut til å være et alldeles nydelig tenkespill.
Where cards fall ser ut til å være et alldeles nydelig tenkespill. Vis mer

Her finner du spill innenfor de fleste kategorier, enten du er på jakt etter hjernetrim, action, strategi eller rollespill. Ikke alle spillene Apple har vist frem har funnet veien inn i Arcade-tjenesten ennå – blant annet mangler Beyond a Steel Sky, men det dukker nok opp ganske snart.

Og alle spillene er helt frie for reklame og kjøp i appen. Du laster ned spillene på vanlig måte og kan da spille dem også uten nettilgang.

Arcade har fått en egen seksjon i App Store der du kan starte prøveabonnement på tjenesten og laste ned spill deretter.
Arcade har fått en egen seksjon i App Store der du kan starte prøveabonnement på tjenesten og laste ned spill deretter. Vis mer

Egen flipp i App Store

For å komme i gang, finner du Arcade som en egen flipp langs den nederste linja på skjermen når du åpner App Store. Derfra er veien kort til å starte prøvetiden, og så er det bare å boltre seg, der du kan laste ned alle «Apple Arcade»-merkede spill så lenge du er abonnent.

Da vi prøvde, delte vi automatisk Arcade-tjenesten med resten av familien, men dette styrer du uansett ved å gå til innstillinger, navnet ditt på toppen, familiedeling og ned til Apple Arcade. Når delingen er aktivert, vil de øvrige i familien automatisk bli Arcade-abonnenter slik at de kan laste ned spill på tilsvarende måte.

Apple Arcade lanseres også på iPad, Apple TV og Mac.

Har du prøvd Apple Arcade ennå? Tips gjerne andre lesere om du finner en godbit i Arcade-biblioteket ved å bruke kommentarfeltet under.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer