Bytte batteri på hodetelefoner

Slik øker du levetiden på hodetelefonene dine

Det er fristende å kjøpe nye når batteritiden skranter, men det er ikke nødvendigvis det lureste.

BATTERITID: Det kan lønne seg å bytte batteriet fremfor å kjøpe nye hodetelefoner. Foto: Pål Joakim Pollen
BATTERITID: Det kan lønne seg å bytte batteriet fremfor å kjøpe nye hodetelefoner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syns du batteritiden på de støykansellerende hodetelefonene dine begynner å skrante litt, er det sikkert lett å tenke at du bør kjøpe nye.

Men er du fornøyd med hodetelefonene, hvordan de låter og hvor godt de demper støyen fra omgivelsene, kan det være like greit å reparere de nåværende i stedet for å bla opp flere tusen kroner for nye.

Er du heldig, kan det også vise seg at hodetelefonene kan dekkes av garantien eller reklamasjonen. I Norge har det nemlig fem års reklamasjon på slike produkter, så det kan være fornuftig av deg å sjekke om batterikapasiteten er såpass svekket at du får byttet batteriet gratis.

Prissjekk

Vi har sjekket prisene på batteri, men også puter og lydkabel, for tre støykansellerende hodetelefoner fra Bose, Sony og Sennheiser. De tre modellene ble lansert for rundt tre år siden, og det er naturlig å tro at batterikapasiteten er blitt noe dårligere, men også at øreputene kan være slitt og at lydkabelen er forsvunnet.

Dette er modellene:

Bose

Oppgitt batteritid: 20 timer.
Nypris i dag: Rundt 2000 kroner.

Vi tok en telefon til Bose' norske kundestøtte for å finne prisen på tilbehør til QuietComfort 35. I den andre enden svarte en hyggelig kundeservicemedarbeider at batteriet, det bytter de gratis så lenge det er innenfor reklamasjonen på fem år.

Hodetelefonene må selvsagt sendes inn for batteribytte, så den eneste ulempen med dette er at du blir uten hodetelefoner noen dager, men til gjengjeld sparer du både penger og miljøet. Og kanskje blir du mer herdet mot støyen fra de andre passasjerene på toget, trikken, t-banen eller bussen.

Hvis putene er blitt slitt, må du uansett belage deg på å bla opp. Bose tar 379 kroner for nye øreputer, men de sendes til deg slik at du ikke behøver å sende QuietComfort 35 inn.

Skulle du ha mistet eller ødelagt lydkabelen, må du for øvrig ut med 69 kroner.

Sennheiser

Oppgitt batteritid: 22 timer.
Nypris i dag: Rundt 2000 kroner.

Som nye har Sennheiser Momentum 2 Wireless drøyt 20 timer batteritid, men hvis du har hatt disse i noen år og brukt dem jevnlig, er batteritiden trolig forverret. Nypris på de støykansellerende hodetelefonene, som ble tilgjengelig i 2015 og som ikke har fått en oppfølger siden den tid, er på rundt 2000 kroner.

Å bytte batteriet er mye rimeligere. 500 kroner tar Sennheiser for å bytte batteriet. Det er en fjerdedel av nypris og gir nytt liv til hodetelefonene dine.

Sennheiser Momentum 2 Wireless. Foto: Sennheiser
Sennheiser Momentum 2 Wireless. Foto: Sennheiser Vis mer

Har du planer om å bytte øreputene i samme slengen, må du ut med 269 kroner ekstra. Ny, original lydkabel får du for 112 kroner.

Sony

Oppgitt batteritid: 20 timer.
Nypris: Ikke lenger i salg. Nyeste modell koster rundt 3000 kroner.

Å finne prisinformasjon for Sonys solide MDR-1000X-hodetelefoner, var ikke like rett frem som å få tilsvarende informasjon av Bose og Sennheiser. Sonys støttesider videresendte oss til portalen EET Group, som tilbyr et hav av ekstrautstyr for en rekke produkter.

Vi var ikke helt sikre på hvilke produkter som passet MDR-1000X så vi kontaktet like gjerne EET Group som gav oss følgende informasjon:

  • Nytt batteri: 456,25 kroner
  • Nye øreputer: 407,50 kroner
  • Ny lydkabel: 175 kroner

Lurt å bytte batteri

Som du ser, er det mye rimeligere – potensielt gratis – å bytte ut deler i stedet for å kjøpe et helt nytt produkt. Selv om det alltid er fristende, det er tross alt få ting som slår det å sitte med et flunkende nytt produkt i hendene.

Lydverdenen er ganske delt i synet på lydkvalitet på kablede hodetelefoner sammenliknet med trådløse, men du kommer ikke utenom hvor bekvemmelig det er å slippe kabelen – som «alltid» er i veien – fra hodetelefonene. Ulempen er selvsagt den at batteritiden forringes over tid, et problem de kablede ikke har, men da er det kjekt å vite at det er mye rimeligere å bytte batteri enn å kjøpe nytt produkt.

Ville du kjøpt nye hodetelefoner eller byttet batteriet på de nåværende?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer