Slik oppdaterer du Android-mobilen

Tipsene du trenger for å holde mobilen oppdatert.

Slik oppdaterer du Android-mobilen
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du eier en Android-telefon, kommer oppdateringer av operativsystemet såkalt OTA ("over the air"). Det vil si at du ikke trenger å koble den til en pc og overføre programvaren via et program.

Dessverre rulles de fleste Android-oppdateringer ut manuelt, slik at det vil være helt avhengig av mobilprodusent og eventuelt operatør om - og ikke minst når du får de. Som regel får du beskjed når du kan oppdatere, men du kan også sjekke manuelt.

Den nyeste Android-versjonen som er tilgjengelig er i skrivende stund versjon 4.2.2. Denne er riktignok kun forbeholdt Googles egne telefoner og de aller nyeste toppmodellene. Har du en eldre telefon eller nettbrett, er det faktisk ikke sikkert at du kan oppdatere den til den siste versjonen i det hele tatt.

SAMLESIDE:
Android

Husk backup!

Før enhver oppdatering lønner det seg å sikkerhetskopiere innholdet på telefonen eller nettbrettet ditt. Når du kjøper produktet får du ofte med gratis software til PC-en, Samsung Kies er ett eksempel, som lar deg sikkerhetskopiere innholdet på enheten gratis.

Synes du dette er tungvint finnes det likevel flere apper på Google Play som kan hjelpe deg med det. Her er to av våre favoritter:

G Cloud Backup er en gratis app som sikkerhetskopierer sms, kontakter, kalendere, påminnelser, bilder, dokumenter, innstillinger og så videre i nettskyen. Du får 1 GB gratis lagring som standard, men du kan få mer ved å anbefale den til venner eller å betale for den.

My Backup Pro fungerer med alle Android-enheter, og lar deg både sikkerhetskopiere innhold til nettskyen, men også på minnekort. Den tar vare på det meste. Bilder, videoer, musikk, sms, kontakter, apper, samtalelogger, innstillinger med mye mer. Appen koster 28 kroner.

Sjekk etter oppdateringer

Så til oppdateringen. For å se om det finnes en tilgjengelig for telefonen eller nettbrettet din, gjør du følgende:

Åpne Innstillingsmappen, enten ved å starte den fra appskuffen eller trykke på menyknapp og velge Innstillinger direkte fra hjemskjermen. Bla helt ned og trykk på Om telefonen. Trykk så på Programvareoppdatering og deretter Oppdater.

Dersom det finnes en oppdatering tilgjengelig, vil du nå få spørsmål om å laste den ned og oppdatere telefonen. Merk at nedlastingen ofte kan være noen titalls megabyte, og at vi derfor anbefaler deg å gjøre dette når du er koblet til et trådløst nettverk. I tillegg er det selvsagt lurt å ha mobilen koblet til laderen mens du oppdaterer.

Hvis det ikke finnes en oppdatering tilgjengelig, vil det stå «De nyeste oppdateringene har allerede blitt installert».

Slik oppdaterer du Android-mobilen


Den nøyaktige ordlyden i menyene kan variere fra enhet til enhet. På et Android-nettbrett vil det eksempelvis stå Om enheten i stedet for Om Telefonen.
Den nøyaktige ordlyden i menyene kan variere fra enhet til enhet. På et Android-nettbrett vil det eksempelvis stå Om enheten i stedet for Om Telefonen. Vis mer


Les også: Mistet telefon? Slik finner du den

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer