Slik overlever du med 16 GB lagringsplass på iPhone og Android

Lite plass på telefonen? Slik kan du frigjøre gigabytene.

LITEN PLASS? En 16GB-telefon går fort tom for ledig plass – her er triksene som lar deg frigjøre gigabytene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LITEN PLASS? En 16GB-telefon går fort tom for ledig plass – her er triksene som lar deg frigjøre gigabytene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens 16 GB for noen år siden hørtes ut som veldig mye plass, opplever mange at det ikke strekker til i hverdagen.

For selv om telefonen totalt har 16 GB lagringsplass, betyr ikke det at du har 16 GB til rådighet når du tar den i bruk. Fra før tar operativsystem og medfølgende apper sitt, som gjør at du brått sitter igjen med ned mot halvparten når du starter opp for første gang.

Så – etter å ha lastet ned noen apper, tatt litt bilder, filmet litt og lastet ned litt musikk, blir det plutselig slutt på moroa. Ofte får du nå beskjed om at minnet er fullt, hvorpå du er nødt til å slette noen bilder eller apper for å rydde plass igjen.

Kjent situasjon? Her er tingene vi anbefaler deg å gjøre:

Sjekk hva som bruker plass

Mange kan bli overrasket når de ser på hva som bruker plass på telefonen. Bilder og video kan brått oppta mye; spesielt om du har filmet og knipset med høy oppløsning, men også enkelte apper kan ta opp uforholdsmessig mye plass på telefonen i forhold til nytten de gir deg.

Slik går du frem for å få appene sortert på hvor mye plass de bruker, slik at du eventuelt kan avinstallere de som tar opp mest plass:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.