Slik overlever mobilen på stranda

Her er tilbehøret som holder din kjæreste eiendel unna sand og vann.

Det er ingen grunn til å la smarttelefonen være hjemme når du skal nye en deilig dag ved sjøen, men ta dine forholdsregler! Foto: Colourbox
Det er ingen grunn til å la smarttelefonen være hjemme når du skal nye en deilig dag ved sjøen, men ta dine forholdsregler! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elsker du smarttelefonen din? Det er ingen grunn til at du skal la den ligge hjemme når du skal på stranda, selv om den kanskje ikke er laget for å overleve der.

Fuktskader er som regel ikke dekket i garantien til elektronikkprodusentene, og det er ikke sikkert du har krav på reklamasjon om det skulle oppstå heller.

På toppen av det hele kan forsikringsselskapet nekte deg erstatning – om du ikke er like heldig som denne mannen.

Bedre føre var, heter det jo, så her er noen tips og forslag til produkter som kan gjøre at telefonen din kommer seg helskinnet gjennom en deilig sommerdag ved vann og sand.

Les også: Hjelp, mobilen er våt!

Kjøp en vanntett telefon

Da vi skrev at telefoner ikke er laget for å overleve stranda, så overdrev vi en smule. Det finnes enkelte som tåler litt røffere behandling, og det blir stadig flere av dem. Alt som skal til for å gjøre telefonen vanntett er en sypertynn film som kan sprayes på det eletroniske utstyret.

Sony Xperia Z er en toppmodell som er både vann- og støvtett, og som fikk terningkast 5 av oss da vi testet den tidligere i år. Prisen ligger på fra 4.300 kroner og oppover. For ikke lenge siden lanserte Samsung Galaxy S4 Active, som er en robust og vanntett utgave av deres toppmodell Galaxy S4. Prisen på denne er fra 4.500 kroner og oppover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer