Slik poster du 360-bilder på Facebook

Gjør det mulig å «titte rundt» på bildene dine.

SE DEG RUNDT: Du har sikkert sett slike på Facebook, og det er ikke vanskelig å lage dem selv heller. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SE DEG RUNDT: Du har sikkert sett slike på Facebook, og det er ikke vanskelig å lage dem selv heller. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert snublet over dem i nyhetsfeeden på Facebook – 360-gradersbildene som fungerer slik at du enten kan vri telefonen rundt for å titte deg rundt i bildet, eller bare bruke fingeren for å panorere rundt.

Disse bildene vises med et eget kompassikon til høyre, som også indikerer hvor i bildet du titter.

Har du en telefon som er kompatibel med Samsung Gear VR (altså i praksis en Galaxy S6 eller nyere i Samsungs S-serie), vil du nederst til venstre få opp en mulighet for å se på bildet i VR. Trykker du på det, kan du sette telefonen i VR-brillene og så titte deg rundt med VR-briller på.

Men hvordan lager du dem selv?

Det finnes nå flere kameraer på markedet med støtte for 360-bilder (og -video). Blant annet har Samsung nettopp sluppet sitt 360-kamera, Gear 360, LG har sluppet sitt 360 Cam og fra før finnes blant annet Ricoh Theta-kameraene; også de med 360-muligheter.

Poster du bilder på Facebook tatt med ett av disse kameraene, blir de automatisk vist som 360-bilder for vennene dine.

Men du ikke ha spesialutstyr for å poste bilder som andre kan titte rundt i. Du kan fint bruke mobiltelefonen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer