Slik printer du fra mobilen

Mobilen og nettbrettet overtar for PC-en, så hvorfor ikke bruke dem til printing?

DET GÅR AN: Har du et dokument på mobilen, kan du få det på ark med en nettverksskriver. Enkelt som bare det.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DET GÅR AN: Har du et dokument på mobilen, kan du få det på ark med en nettverksskriver. Enkelt som bare det. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste nye skrivere kan kobles opp på ditt trådløse nettverk.

På den måten kan alle PC-ene i huset skrive ut på samme skriver.

Det du kanskje ikke har tenkt på, er at mobilen din får samme mulighet.

Offisielle apps

Det første du må gjøre er å sette opp skriveren din i det trådløse nettverket, forutsatt at den faktisk kan det selvfølgelig, og passe på at mobilen din er koblet opp mot det samme.

Her får du DinSides skrivertester, for å finne en som passer deg

Mobilen får dermed direkte tilgang til skriveren, uten å måtte gå gjennom en PC. Dermed kan du skrive ut for eksempel eposter og vedlegg rett fra sofakroken.

Det finnes en mengde løsninger for å utnytte tilgangen. Er du heldig, har skriverprodusenten din en egen app for telefonen din. Disse finnes for de fleste mobile operativsystemer som Android og iOS, kan fungere på både mobiler og nettbrett og er som oftest gratis. Ta et søk i app-butikken på telefonen din, for eksempel på "Canon", så finner du fort ut om du er av de heldige.

ALLSIDIG: PrintShare kan skrive ut det aller meste fra en Android-telefon eller et nettbrett. Foto: Produsenten
ALLSIDIG: PrintShare kan skrive ut det aller meste fra en Android-telefon eller et nettbrett. Foto: Produsenten Vis mer


For oss andre

Vi har en Android-telefon (Nexus S) og en Epson-skriver (Epson Stylus Photo PX720WD). Dermed sitter vi uten en egen, offisiell app for nettverksutskrift.

Men skriveren er kjempegod på bilder!

PrinterShare fikser derimot biffen. Appen finnes for både iOS og Android, men vi registrerer at iOS-versjonen får blandede kritikker, mens Android-versjonen stort sett får skryt.

Appen fant raskt skriveren vår, riktig nok uten å finne driveren. Men vi valgte skrivermodellenen nærmest vår, og fikk med en testside bekreftet at dette fungerte helt fint.

Appen kan lastes ned i en prøveversjon for å sjekke om den er kompatibel med utstyret ditt, slik at du slipper å punge ut 71 kroner før du vet om løsningen fungerer.

Dårlige bilder, fine dokumenter

I Android-versjonen kan man skrive ut det aller meste: Bilder, nettsider, kalender, kontakter, meldinger, telefonlogg, epost, Google Docs-dokumenter og andre dokumenter som PDF-filer.

Dessuten legger appen seg som et valg i "del"-menyene, slik at du for eksempel kan printe ut direkte fra telefonens galleri- eller Gmail-app.

Slik blir Gmail sikker som banken

For tekst og dokumenter blir kvaliteten helt fin, og hastigheten er akseptabel. Men det blir langt fra så fint og går langt fra så raskt som det gjør via nettverket fra en PC.

Bilder kunne vi i vårt tilfelle bare glemme. Kvaliteten ble svært dårlig, og det tok lang tid. Dette kan være fordi vi ikke fant riktig driver, så andre får muligens en bedre opplevelse her.

PÅ IOS: Hadde vi hatt en iPhone kunne vi brukt denne Epson-appen. Den finnes ikke på Android.  Foto: Produsenten
PÅ IOS: Hadde vi hatt en iPhone kunne vi brukt denne Epson-appen. Den finnes ikke på Android. Foto: Produsenten Vis mer


Det å for eksempel skrive ut reisedokumenter direkte fra Gmail fungerte utmerket, og er nettopp det vi var på utkikk etter. Når Printershare i tillegg fungerer flott på vårt Android-nettbrett (Motorola Xoom), blir 71 kroner for å slippe å slå på PC-en hver gang vi vil skrive ut en epost langt fra avskrekkende.

Flere på iOS

Det finnes som sagt mange løsninger for utskrift fra mobil og nettbrett. Har printerprodusenten din en egen app, bør du prøve denne først. Finner du ikke en slik, kan PrintShare være løsningen, i alle fall for Android-folket.

Har du lyst på helt ny Android? Slik bytter du hele operativsystemet

De på den andre siden har fått en egen løsning direkte fra Apple; AirPrint. Denne ligger innebygget i nye versjoner av iOS, og lar deg skrive ut uten bruk av apper. Men foreløpig er det bare HP som støtter teknologien, så for de fleste må apper til også her.

Og dessverre er det fortsatt slik at iOS banker Android på utvalg. For vår del kunne vi lastet ned en gratis Epson-app om vi hadde hatt en iPhone i stedet for en Android. Og vi kunne også hatt valget mellom langt flere apper fra tredjeparter. Men, men.

Har du prøvd å skrive ut fra mobilen eller nettbrettet? Synes du det høres lurt ut? Si din mening under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer