Slik reduserer du databruken på mobilen

Enkle triks for å kutte kostnadene.

TA GREP:  Lei av at du alltid overskrider månedens mobildata-grense? Noen enkle grep er alt som skal til for å snu trenden.   Foto: KIRSTI ØSTVANG
TA GREP: Lei av at du alltid overskrider månedens mobildata-grense? Noen enkle grep er alt som skal til for å snu trenden. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobilabonnementene våre kommer med stadig mer datatrafikk inkludert, men likevel opplever en del av oss at den månedlige kvoten ikke strekker til.

Smartmobilene og alle appene vi har installert er konstant på nett, og en del av databruken skjer dessuten i bakgrunnen uten at man kanskje tenker så mye over det.

Heldigvis er det en enkel sak å bli en mer bevisst mobildata-bruker; og det trenger ikke bety at du må bruke smarttelefonen mindre.

Les også: Her er Norges billigste mobilabonnementer

1. Bruk trådløst nett

Det sier seg selv, men har du tilgang på et trådløst nettverk, bør du selvfølgelig koble deg til, så bruker du ikke mobilnettet mer enn du må.

2. Sett opp mobildata-sperre

Noen apper spiser datatrafikk levende. Netflix-appen bruker ganske mye data, det samme gjelder Spotify og Facebook (se punkt 5). For å forhindre overforbruk, kan man selvfølgelig la være å bruke appene, men det krever jo en viss selvbeherskelse de mest mobilavhengige kanskje ikke besitter.

Litt enklere er det kanskje bare å sette en stopper for at apper får nettilgang over mobilnettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer