Tips:

Slik reduserer du mobildatabruken på iPhone

Sjekk hvilke apper som spiser av datakvoten din.

MOBILDATA: Går du alltid tom for mobildata når måneden er omme? Da er det fint å kjenne til denne funksjonen! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Nå kan du få mobilabonnement med ubegrenset databruk, men som vi tidligere har skrevet, er ikke databruken så fri som teleoperatørene vil ha det til.

De fleste abonnementer har dessuten langt mindre. Vanligst er et sted mellom 1-5 gigabyte. Så hva gjør en for å kutte i mobildatabruken på iPhone?

Det er faktisk en rekke ting du kan gjøre.

Sjekk hvor mye du bruker

Det er veldig enkelt å se hvor mye mobildata du har brukt på din iPhone. Bare gå til Innstillinger > Mobilnett.

Her vil du få opp en liste over hvilke apper som har brukt mest data samt hvor mye data de har brukt. Og får du like stort sjokk som undertegnede, er det heldigvis en enkel sak å deaktivere mobildata for den enkelte appen.

De ulike mobiloperatørene har også apper hvor du kan se hvor mye mobildata du har brukt, men da som regel bare totalen, ikke brutt ned på app-nivå.

Merk for øvrig at det som omtales som «perioden» ikke nødvendigvis er for siste måned, men siden du sist nullstilte telleren. Du finner starttidspunktet helt nederst i samme skjermbilde.

Hvem er de største synderne?

Det er lett å se hvilke apper som bruker mest data fra innstillingene, selv om den vil variere fra person til person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.