Coronaviruset

Slik rengjør du mobilen

Det er ikke bare hendene som må vaskes.

BAKTERIEBOMBE: Mobilene våre er fulle av bakterier. Men hvordan kan du rengjøre dem? Se hvordan i videoen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Video: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

God håndhygiene er et viktig tiltak for å hindre spredning av coronavirus. Det viser seg nemlig at viruset antagelig kan overleve en stund på kontaktflater. Nøyaktig hvor lenge, er usikkert.

Covid-19 er på linje med SARS-viruset, et coronavirus. SARS har ifølge en studie fra The Journal Hospital Infection vist seg å kunne overleve på ulike overflater i opptil ni dager, om overflatene ikke har blitt desinfisert, har Dagbladet tidligere skrevet.

I tillegg til at vi daglig berører overflater som dørhåndtak, heisknapper, gelendre på både vanlige trapper og rulletrapper og lignende, er mobilen en annen ting vi tar mye på i løpet av en dag (i gjennomsnitt 2.617 ganger ifølge en studie fra Dscout).

At mobilene våre er bakterieverstinger, er en kjent sak. Du har sikkert lest artikler med overskrifter om at mobilen inneholder flere bakterier enn et toalettsete.

- Hvis du vasker hendene dine, bør du også vaske mobilen, skriver CNBC.

Peter Hall, professor i folkehelse ved University of Waterloo, hevder mobiler er «portable petriskåler», skriver The Telegraph (betaling). Hall anbefaler folk å vaske mobilen to ganger daglig; ved lunsj og ved middagstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer