Finn ledig elsparkesykkel

Slik ser du ledige elsparkesykler i Google Maps

Støtter både Voi, Lime, Tier og bysykler.

FINNER HOS FLERE: Google Maps har nå fått støtte for å finne sykler både fra Tier, Voi, Lime og bysykkel. Foto: Pål Joakim Pollen
FINNER HOS FLERE: Google Maps har nå fått støtte for å finne sykler både fra Tier, Voi, Lime og bysykkel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Fredag ble to av tre elsparkesykler fjernet fra Oslos gater, der 23 000 sykler ble til 8000. Det kan gjøre det vanskeligere å finne ledige sykler fremover.

Der kan Google Maps-appen være til hjelp. I stedet for å sjekke ledige sykler i hver av aktørenes ulike apper, kan du få en god samlet oversikt ett sted. I skrivende stund kan du se ledige sykler både fra Tier, Voi, Lime og Bysykkel.

Velg et reisemål, trykk veibeskrivelse og velg sykkel på toppen, så ser du ledige (sparke)sykler i nærheten av deg. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Velg et reisemål, trykk veibeskrivelse og velg sykkel på toppen, så ser du ledige (sparke)sykler i nærheten av deg. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

For å få opp ledige sykler i nærheten, må du først angi hvor du har tenkt deg og trykke på veibeskrivelse-knappen. Så velger du sykkel-flippen, og dermed vises de ulike sykkeltilbyderne i en stripe i bunnen.

Du kan trykke på dem for å se deres sykler på kartet, og du får også prisinformasjon for turen og en indikasjon på hvor mye batteri som gjenstår på den som er nærmest.

Merk at stripa med tilbydere ikke dukker opp om du befinner deg i en by der de ikke tilbyr sine tjenester, men merk også at dette fungerer ikke bare i Norge, men i svært mange storbyer verden over, som jo kan være kjekt å vite neste gang du skal på utlandsreise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer