Snapchat endrer design

Slik ser «nye» Snapchat ut

Samler alt fra venner på ett sted.

SLÅS SAMMEN: Den gamle vennesiden slås sammen med stories-siden i Snapchat. Foto: Snapchat/Kirsti Østvang
SLÅS SAMMEN: Den gamle vennesiden slås sammen med stories-siden i Snapchat. Foto: Snapchat/Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden varslet Snapchat at en redesign var på trappene. Snapchat-sjef Even Spiegel skal ha innrømmet at appen hadde blitt for vanskelig å bruke, ifølge Recode.

Tjenesten får ikke like mange nye brukere som før, og endringene kommer trolig for å appellere til et større publikum, spesielt de over 34.

Skiller det sosiale fra media

Nå er «nye» Snapchat avslørt, og det er i langt i fra den store omveltningen mange så for seg. Det er mer en opprydning enn en redesign.

I et blogginnlegg forteller Snapchat at de i bunn og grunn skiller det sosiale fra media.

Det gjør de ved at både samtaler og «Stories» fra venner nå blir samlet på en side til venstre for kameraskjermen, mens innhold fra medier, kjendiser og andre såkalte «influencere» samles på høyre side.

Tidligere var alt dine venner hadde det i sin story også på høyre side.

Bruker algoritmer

Utseendemessig ser ikke Snapchat ut til å ha gjort noen store forandringer i appen. Den nye vennelista er friske opp med profilbilder - som ved første øyekast ser ut til å være Bitmoji-karakterer.

Har de lagt til en bilde eller video til sin story, vil dette innholdet synes i stedet for dette profilbildet, akkurat som i den gamle Stories-oversikten.

PROFILBILDE: På skjermbildet helt til venstre kan du se hvordan den nye vennelista ser ut. Foto: Snapchat/AP/NTB Scanpix
PROFILBILDE: På skjermbildet helt til venstre kan du se hvordan den nye vennelista ser ut. Foto: Snapchat/AP/NTB Scanpix Vis mer

Vennelista vil dessuten bli sortert ved hjelp av algoritmer, slik at dine «beste venner», som Snapchat selv kaller det, skal ligge øverst og lettest tilgjengelig. Jo mer du kommuniserer med noen - eller ser på deres story, jo høyere på lista havner de.

Discover-siden skal også organiseres ved hjelp av algoritmer, basert på tidsbruk og lignende.

Venner = de som følger deg?

Selv om Snapchat nå vil skape et tydeligere skille mellom venner og innholdsleverandører, betyr det imidlertid ikke at det bare er dine personlige venner som vil befinner seg i vennelista.

Ifølge The Verge vil det nemlig være sånn at dersom en konto du har lagt til, følger deg tilbake, havner den i vennelista på venstre side av appen.

- Hvis den ikke følger deg tilbake, vises den på høyre side, sier Snapchat, ifølge The Verge.

Kommer snart

Om folk synes «nye» Snapchat blir noe enklere, gjenstår å se. Den har fremdeles et brukergrensesnitt som er ganske annerledes fra mer tradisjonelle sosiale medier som Facebook.

Redesignen rulles ut gradvis til brukerne i løpet av de kommende ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer