Lekkede passord

Slik sjekker du om passordene dine er lekket

Denne iPhone-funksjonen bør du aktivere.

PASSORD: iPhone med iOS 14 har en ny funksjon som kan varsle deg når et av passordene dine er blitt lekket. Videoen viser hvordan du aktiverer funksjonen. Vis mer
Publisert

Med den store datalekkasjen til Facebook friskt i minne, er det viktig å sørge for å ha gode passord på tjenestene du bruker, men også å ha gode passordrutiner.

Det være seg at du minimerer bruken av samme passord på flere tjenester, eller bruke et program som holder oversikt over innloggingene dine.

I iOS 14 introduserte Apple en rekke funksjoner relatert til personvern og sikkerhet, blant annet nå nylig en sporingsfunksjon som får Facebook til å rase, men også en ganske så nyttig passordnyhet.

Advarer ved lekkasje

Sikkerhetsanbefalinger er en ny fane under passordinnstillingene på iPhone, og her kan du aktivere en funksjon som automatisk oppdager lekkede passord for deretter å varsle deg om det.

«iPhone kan på en sikker måte overvåke passordene dine og gi beskjed hvis de dukker opp i kjente datalekkasjer», forklarer Apple funksjonen.

Hvis systemet oppdager at et av passordene dine er en del av en lekkasje, blir du varslet og samtidig oppfordret til å bytte passord.

«Dette passordet ble funnet i en datalekkasje, og det er derfor stor risiko for at andre kan få tilgang til denne kontoen. Du bør endre passordet øyeblikkelig.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.