Slik skrur du av autokorrektur

Kjekke funksjoner virker noen ganger mot sin hensikt.

UNNGÅ PINLIGE MISFORSTÅELSER: Det er ikke alltid at autokorrektur er din venn. Som da vi opplevde at iPhone skrev «barbering» i stedet for «barnefri» ... Foto: ALL OVER PRESS
UNNGÅ PINLIGE MISFORSTÅELSER: Det er ikke alltid at autokorrektur er din venn. Som da vi opplevde at iPhone skrev «barbering» i stedet for «barnefri» ... Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I utgangspunktet er autokorrigering på telefonen en kjekk ting å ha, for ofte bommer man på en tast eller to når man skriver på det relativt trange tastaturet. Det gjør også at man kan skrive raskere.

Dog skal det sies - autokorrekturen, særlig på iPhone, er ofte såpass på viddene at selv om du skrev et ord riktig, blir forslaget noe helt, helt annet.

På iPhone er funksjonen dessuten laget slik at ordet byttes ut automatisk, så du er nødt til å krysse vekk forslaget som dukker opp for at dine knappetrykk skal beholdes.

Og nettopp det er for mange mer til irritasjon enn til nytte. Nettstedet Damnyouautocorrect samler inn morsomme eksempler på nettopp dette, der samtaler plutselig dreier seg om helt andre ting fordi ett ord blir byttet ut.

Er du lei av at telefonen «retter» opp det du skriver? Du slår det veldig enkelt av.

LES OGSÅ: Tastaturet som kan brukes med «alt»

På iPhone og iPad

Alt du trenger å gjøre er å gå til Innstillinger > Generelt > Tastatur. Skru av Autokorrigering.

På Mac

Apples autokorrektur er ikke bare i iOS, men også OS X. Vanligvis er ikke dette noe problem, men plages du av det, kan du skru det av ved å gå til Systemvalg > Tastaturer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer