Slik skrur du av autoplay av video

Bli mindre irritert, spar mobildata.

Å SPILLE AV ELLER IKKE SPILLE AV? Det er det store spørsmålet. Men du vil kanskje aller helst bestemme selv? Foto: KIRSTI ØSTVANG
Å SPILLE AV ELLER IKKE SPILLE AV? Det er det store spørsmålet. Men du vil kanskje aller helst bestemme selv? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det noe de fleste av oss ikke liker, er det å bli prakket på ting vi ikke vil ha. Autoplay av video står høyt på lista over slike irritasjoner i hverdagen. At en video spilles av automatisk kan være flaut når du bruker mobilen på jobbdoen, og selv om dette fint kan anses som «i-landsproblemer», er det samtidig meningsløst å betale for høyere mobildatabruk enn du egentlig ønsker. Heldigvis er det fullt mulig å stanse videoer på tjenester som Facebook og Instagram fra å spille av helt uten videre. LES OGSÅ: Hva skjer når du «kommer borti» like-knappen?

Slik slår du av autoplay på Facebook

Video er skikkelig poppis på Facebook om dagen. Faktisk kan du nå ha video som ditt profilbilde. Er du ingen fan av autoplay på Facebook-videoene, må du gjøre følgende:

På iPhone, åpne Facebook-appen, trykk på menyfeltet til venstre og bla ned til «Innstillinger». Velg «Kontoinnstillinger», deretter «Videoer og bilder». Trykk så på «Autoavspilling», og velg enten «Bare når tilkoblet Wi-Fi» eller «Aldri spill av videoer automatisk».

På Android er oppskriften nesten helt lik. Åpne Facebook-appen, trykk på menyfeltet til venstre og bla ned til «Appinnstillinger». Derfra krysser du av i ruta ved siden av «automatisk avspilling av videoer kun på Wi-Fi».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer