Slik skrur du på roaming når du er i utlandet

Så kan du surfe og snappe også når du er i utlandet.

SNART LIKE BILLIG SOM HJEMME: Å surfe på mobilen i utlandet skal koste det samme som hjemme fra juni 2017. Telenor-kunder får glede av regelendringen allerede nå. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SNART LIKE BILLIG SOM HJEMME: Å surfe på mobilen i utlandet skal koste det samme som hjemme fra juni 2017. Telenor-kunder får glede av regelendringen allerede nå. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå nærmer det seg slutten på at teleoperatørene kan ta seg grovt betalt for surfingen din i utlandet.

EU har bestemt at såkalte "roamingavgifter" skal falle bort innenfor EU/EØS, med virkning fra 14. juni 2017.

I praksis betyr dette at du kan ta med deg mobilsurfevanene dine når du er på utenlandsreise i EU-land, vel vitende om at det ikke vil komme noen ubehagelige overraskelser på mobilregningen din.

LES OGSÅ: Rådyr roaming på fly - i Norge!

Telenor først ute

Tidligere i dag annonserte Telenor at de fjerner avgiften med øyeblikkelig virkning, på sine nye abonnementer kalt Frihet.

Tidligere har også Netcom innført gratis roaming - men foreløpig kun i Norden og Baltikum.

Hva er roaming?

Roaming er et engelsk uttrykk som brukes også på norsk for å betegne at sluttbruker av mobiltelefon med kundeforhold til et spesifikt mobilnett (hjemmenett) kan benytte et annet mobilnett (det besøkte nettet), utenfor hjemmenettets geografiske dekningsområde, for å få tilgang til mobiltjenester; å ringe ut, motta samtaler, sende og motta SMS/MMS og bruke datatjenester. (Kilde: Wikipedia)


Hvis du tidligere har skrudd av roaming på mobilen for å spare kostnader når du har vært på utenlandsferie, er det altså snart på tide å skru den på igjen.

Slik gjør du det

Android: Innstillinger, «Mer», «Mobile nettverk», «Dataroaming» og huk av. (Kan variere fra modell til modell)

iPhone: Innstillinger, «Mobilnett», «Dataroaming» og skru bryteren til høyre.

Windows Phone: Innstillinger, «mobilnettverk», «Alternativer for dataroaming» og velg «Bruk roaming».

Sjekk også videoen i denne saken, der vi illustrerer hvordan du skrur av dataroaming. Da ser du lett hvordan du også skrur den på igjen.

LES OGSÅ: Syv ting du kan bruke NFC-tags til

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer