WhatsApp

Slik sniker du deg ut

Unngå drama ved å gjøre dette.

MEST BRUKT: WhatsApp er verdens mest populære meldingsapp med over 2,2 milliarder brukere globalt. Foto: Shutterstock/NTB
MEST BRUKT: WhatsApp er verdens mest populære meldingsapp med over 2,2 milliarder brukere globalt. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det finnes mange uskrevne regler for teksting og chatting. Å droppe punktum kan tolkes som at du er sur. Bruker du vanlig smilefjes, også kjent som psykopat-smilefjeset 🙂, kan du fort fornærme noen.

Så har du alle disse hodebry-skapende funksjonene, som pålogget-statusen som også kan vises når du ikke er pålogget - da kan noen tro at du overser dem.

En gruppechat er også fort gjenstand for drama. #denfølelsen når noen forlater en gruppechat uten å si hvorfor.

Snik deg unna

Nå har imidlertid WhatsApp tatt hånd om akkurat den problemstillingen. Tidligere i år introduserte de en funksjon som gjør det mulig å forlate gruppechat uten å varsle noen, skriver Daily Mail.

- Dette betyr at hvis du har blitt lagt til i samtaler du ikke vil være en del av, eller hvis planene for et arrangement har passert for lengst, kan du nå snike deg ut og unngå pinlige stunder, skriver avisa.

Ifølge Daily Mail kan den nye funksjonen også forhindre vanskelige konfrontasjoner med mer sensitive gruppemedlemmer, som kan ta det dårlig at du forlater samtalen.

Én får fortsatt beskjed

Gruppeadministratoren vil fortsatt få beskjed at du forlater samtalen, så fullstendig dramafritt blir det nødvendigvis ikke, men dette er uansett bedre enn før.

Alle vil naturligvis kunne se at du ikke lenger befinner deg blant deltakerne i gruppesamtalen, men da må man gå inn og sjekke dette spesifikt.

Slik sniker du deg ut

Ifølge Evening Standard skal det være to måter å forlate en WhatsApp-samtale i det stille på. Fra samtalen, kan du trykke på gruppenavnet, bla nederst til du finner valget «Forlat gruppe». Trykk på denne. Da vil du få opp en ny dialogboks som sier at «bare gruppeadministratorer vil bli varslet om at du forlot gruppen».

Du kan også gå via hovedmenyen ved å sveipe til venstre på en samtale, trykke på mer-knappen og velge Forlat gruppe.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer