Slik sparer du batteriet på mobilen

Lei av å lade? Se tipsene som får batteriet til å vare lenger.

KJENT FENOMEN: 20 prosent batteri og fortsatt lenge igjen av arbeidsdagen? Slik kan du redde deg gjennom resten av dagen.
KJENT FENOMEN: 20 prosent batteri og fortsatt lenge igjen av arbeidsdagen? Slik kan du redde deg gjennom resten av dagen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med stadig kraftigere prosessorer, bedre skjermer og mer avanserte apper kommer også en større utfordring for dagens smarttelefoner; batteritiden.

Bruker du mobilen mye må du ofte lade den minst en gang i døgnet; i hvert fall dersom du ikke har gjort noen tiltak for å spare litt på strømforbruket.

I denne artikkelen skal vi se på hva du kan gjøre for å få batteriet til å vare lenger, både på iPhone og Android-baserte mobiltelefoner. Selvsagt gjelder konseptene også for andre telefoner, så det kan godt være at du kan plukke opp noen tips selv om din telefon kjører et annet operativsystem.

Samlesider: iPhone | Android

#1: Demp lysstyrken

Skjermen er noe av det som trekker desidert mest batteri på smarttelefoner. Mange har unødvendig høy lysstyrke på og kan klare seg med langt mindre. Både iPhone og Android har støtte for automatisk dimming basert på lyset som er rundt, men denne lysstyrken er også ofte mer enn du trenger. Muligens kan du klare deg med rundt 30% av lysstyrken i de fleste lysforhold.

Slik gjør du:iPhone: Innstillinger => Skjerm og lysstyrke. Dra skyvebryteren mot venstre. Android: Innstillinger => Skjerm => Lysstyrke. Fremgangsmåten er ellers den samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer