Mensen-apper

Slik sporer du menstruasjonen på mobilen

Og problemet knyttet opp mot å gjøre det.

MENSENKALENDER: Mange bruker smartmobilen til å spore menstruasjonssyklusen sin - og det finnes mange alternativer for å gjøre det. Foto: Shutterstock/NTB
MENSENKALENDER: Mange bruker smartmobilen til å spore menstruasjonssyklusen sin - og det finnes mange alternativer for å gjøre det. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Stadig flere kvinner bruker smartmobilen eller -klokka til å spore menstruasjonssyklusen sin. De siste årene har vi sett en økt satsing på kvinnehelse blant selskaper som Apple, Fitbit og Garmin.

Det finnes også en lang liste med tredjepartsapper og -tjenester som har blitt svært populære. Appen Flo har eksempelvis over 50 millioner nedlastinger fra Google Play Store. Konkurrenten Clue har 10 millioner nedlastinger.

Å få oversikt over menstruasjonen med symptomer kan ha mange fordeler utover det å bare få ned datoene på papir. Det kan være et nyttig verktøy for dem som prøver å bli gravide eller for å avdekke kvinnesykdommer som PCOS eller endometriose.

Personvern-problematikk

Baksiden med mensen-appene er usikkerheten rundt hvorvidt det er trygt å gi fra seg denne typen personlig informasjon. Flere tjenester har vært i søkelyset hva gjelder problemer knyttet til dette.

I 2018 hevdet Vox at disse appene ikke er laget for kvinner som ønsker å spore menstruasjonen sin eller få oversikt over sin reproduktive helse, men for markedsførere, for menn, hypotetisk ufødte barn og en slags frivillig overvåking

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer