Slik tar du fine bilder av fyrverkeri med mobilen

Her er det du må passe på om du skal få fine fyrverkeribilder med mobiltelefonen.

FREM MED KAMERAET: Også mobiltelefonen kan brukes til å ta bilder av fyrverkeri, men neppe med auto-innstillinger. Foto: Dana.S / Shutterstock / NTB scanpix
FREM MED KAMERAET: Også mobiltelefonen kan brukes til å ta bilder av fyrverkeri, men neppe med auto-innstillinger. Foto: Dana.S / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er nyttårsaften, og snart er himmelen full av farger nok en gang. Det kan gi gode fotomuligheter.

Best kontroll har du om du bruker et skikkelig speilreflekskamera. Vi har allerede en guide til fyrverkerifotografering for dem som bruker et slikt, men i denne saken tenkte vi å fokusere på mobiltelefonen.

For det er fullt mulig å ta fine bilder av fyrverkeri med den lille saken du har i lomma også.

Tips #1: Du trenger kanskje en ny kameraapp

Avhengig av hvilken telefon du har, og hvor gammel den er, kan det være at kameraappen er litt for enkel til at du vil få ordentlig fine bilder av fyrverkeriet.

Stikkordet her er manuelle innstillingsmuligheter, altså at du selv kan bestemme ting som følsomhet og lukkertid, noe de fleste telefoner med åra har fått i form av en pro-modus i kameraappen, men ikke alle.

Automatikken i disse kameraappene er nemlig ikke så veldig godt egnet, fordi den gjerne har en begrensning på hvor lang lukkertid den tillater. Når du tar bilder av fyrverkeri vil du typisk ha den lenger enn det automatikken vil, og med lavere følsomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer