Slik tekster du mobilvideoene automatisk

Ikke tid til å skrive inn tekst manuelt?

Se hvordan de to videoappene fungerer, og hva de sliter med. Les mer her: ">http://www.dinside.no/mobil/apples-nye-videoapp-gjor-noe-kult-men-har-allerede-en-konkurrent/67478511"&...">http://www.dinside.no/mobil/apples-nye-videoapp-gjor-noe-kult-men-har-allerede-en-konkurrent/67478511">http://www.dinside.no/mobil/apples-nye-videoapp-gjor-noe-kult-men-har-allerede-en-konkurrent/67478511"&... Vis mer
Publisert

Skal du dele en video i sosiale medier, for eksempel til din Instagram Story, legg gjerne til tekst av hva du sier, eller i hvert fall essensen av det.

Det gjør både at hørselshemmede også kan få med seg innholdet eller at de som ser på ikke trenger å ha på lyd.

Det er ikke alle som bruker tid på dette av den enkle grunn at det kan være tidkrevende, i hvert fall om du sier mye i løpet av en videosnutt. Det finnes imidlertid noen apper som kan hjelpe deg.

Clips

Dette er en lite kjent app fra Apple alle med iPhone faktisk burde sjekke ut. Med Clips kan du lage morsomme videoer med effekter og grafikk. Gøy nok i seg selv, men en av de beste funksjonene er autoteksting, som gjør akkurat det navnet antyder, tekster videoen din automatisk mens du snakker under opptaket.

VELG ULIKE STILER: I Clips har du en rekke forskjellige maler for hvordan teksten skal se ut. Skjermbilde: Kirsti Østvang
VELG ULIKE STILER: I Clips har du en rekke forskjellige maler for hvordan teksten skal se ut. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Ikke bare er den ganske presis når det kommer til selve tekstingen, men det er veldig enkelt å redigere tekst i ettertid om noe ble feil. Det er også enkelt å bytte utseende på teksten, og du har 14 forskjellige stiler å velge mellom.

Det eneste aberet, og kanskje dealbreakeren, med Clips er at den bare tar opp kvadratiske videoer. Skal du laste opp videoen til din Instagram Story, vil du kanskje helst ha fullskjerm-format, så vi krysser fingrene for at Apple kommer med dette i en fremtidig oppdatering.

Last ned Clips til iPhone.

AutoCap

En app som har fullskjerm-format er AutoCap. Den er ikke like forseggjort som hos Clips, men den kan fint brukes likevel.

Når du skal lage undertekster, kan du velge en video fra biblioteket ditt eller ta opp en video rett i appen. Når du har valgt video, bruker den litt tid på å transkribere teksten. Resultatet er ikke like nøyaktig som med Apples app, men du kan redigere teksten i ettertid for å få riktig tekst.

Du kan også endre utseende på tekst og lignende, selv om brukergrensesnittet nok ikke er det mest intuitive vi har vært borti.

Last ned AutoCap til iPhone eller Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer