Slik tror vi iPhone 6 blir

Nå som Apples neste iPhone nærmer seg lansering, har vi samlet de saftigste ryktene.

NÅ KOMMER OPPFØLGEREN: Det er snart ett år siden iPhone 5S ble lansert. Nå er Apple straks klare med en ny modell. Foto: ALL OVER PRESS
NÅ KOMMER OPPFØLGEREN: Det er snart ett år siden iPhone 5S ble lansert. Nå er Apple straks klare med en ny modell. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høst, og tid for ny iPhone. Om kort tid forventes Apple å vise frem oppfølgeren til iPhone 5S. Skal vi tro ryktene, kommer det bokstavelig talt til å bli en stor oppdatering.

Alle konkurrentene har allerede lansert sine toppmodeller for i år. Vi har testet dem alle: HTC One (M8), Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, LG G3 og Nokia Lumia 930.

Så nå venter en hel teknoverden spent på hva Apple har å by på. Vi derfor har samlet sammen de aller heteste ryktene omkring den kommende telefonen.

Når avdukes den?

Apple har nå sendt ut invitasjoner til en pressekonferanse til den 9. september klokka 19 norsk tid. Invitasjonsteksten er som vanlig kryptisk, og det står bare "Vi skulle ønske vi kunne si mer" ("We wish we could say more", ifølge amerikanske Macworld.

Hva blir navnet?

Si din mening

Skal du kjøpe iPhone 6? (Avsluttet)
Jepp, jeg skal kjøpe den uansett hvordan den blir!(48%) 4147
Nei, foretrekker et annet merke.(19%) 1662
Vet ikke ...(17%) 1501
Ja, men bare om skjermen blir større enn før.(16%) 1363
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den kommende Apple-telefonen er allerede på folkemunne kjent som iPhone 6. Etter iPhone 4 kom nemlig iPhone 4S, og etter iPhone 5 kom iPhone 5S.

Da er det bare naturlig at nestemann vil hete iPhone 6, skriver Gizmodo.

Får den større skjerm?

Det meste peker mot at iPhone 6 vil få en større skjerm, og de fleste ryktene sier det dreier seg om en 4,7-tommers skjerm, ifølge 9to5Mac.

Samtidig sies det også at Apple vil slippe to utgaver av iPhone, og at den andre modellen vil få en 5,5-tommers skjerm. Denne beskrives som en såkalt phablet ment å konkurrere mot blant den kommende Samsung Galaxy Note 4.

Den største utgaven kan få navnet iPhone Air, men ifølge et rykte kan det også bli iPhone 6L. Det hersker riktignok noe uenighet om hvorvidt den vil bli avduket sammen den 9. september eller på et senere tidspunkt, ifølge 9to5Mac.

I tillegg til høyere oppløste skjermer, sies det at selve glasset vil være av safir, med andre ord nesten uknuselig.

IPHONE VOKSER OPP: Her er en såkalt «mockup av 4,7 tommer store iPhone 6 ved siden av en 4 og 3,5 tommers iPhone. Foto: SONNY DICKINSON
IPHONE VOKSER OPP: Her er en såkalt «mockup av 4,7 tommer store iPhone 6 ved siden av en 4 og 3,5 tommers iPhone. Foto: SONNY DICKINSON Vis mer


Hvordan vil den se ut?

Sammen med større skjerm, følger visstnok også en helt ny design til de(n) nye iPhone-modellen(e). Tynnere og lettere enn før, og rundere i kantene.

Av lekkede bilder på nettet å dømme vil iPhone 6 se ut som en blanding av førstegenerasjons iPhone, iPad Air, iPad mini 2 og nyeste iPod touch, ifølge MacRumors. Fargevalgene havner trolig på svart, hvit og gull.

Sonny Dickinson, som har stått bak en rekke iPhone- og iPad-avsløringer i senere tid, har lagt ut flere bilder av hvordan iPhone 6 kommer til å se ut:

MYKERE I KANTENE: Baksiden blir neppe helt lik som det her, da dette bare er en såkalt mockup. Men formen, med de runde kantene, skal stemme. Foto: SONNY DICKINSON
MYKERE I KANTENE: Baksiden blir neppe helt lik som det her, da dette bare er en såkalt mockup. Men formen, med de runde kantene, skal stemme. Foto: SONNY DICKINSON Vis mer


TYNNEST HITTIL: Angivelig kommer iPhone 6 til å bli den tynneste til nå, bare 7 millimeter tykk, ned fra 7,6 millimeter hos iPhone 5S. Foto: SONNY DICKINSON
TYNNEST HITTIL: Angivelig kommer iPhone 6 til å bli den tynneste til nå, bare 7 millimeter tykk, ned fra 7,6 millimeter hos iPhone 5S. Foto: SONNY DICKINSON Vis mer


Raskere prosessor, bedre batteritid?

Apple oppgraderer som regel prosessoren i iPhone, og de fleste forventer at dagens A7-prosessor vil bli etterfulgt av en A8-prosessor, ifølge Business Insider. En av de store forbedringene skal være bedre strømforbruk, hvilket forhåpentligvis innebærer bedre batteritid.

Det ser også ut til at selve batteriet i iPhone 6 blir større. Nøyaktig kapasitet hersker det uenighet om, og det snakkes om alt fra 1810mAh til 2100mAh, ifølge Cnet. iPhone 5S har et batteri på 1560mAh.

En fersk lekkasje antyder dessuten at de nye modellene vil bli tilgjengelig med 128 GB lagringsplass.

Hva med kameraet?

Vi kan dessuten forvente forbedringer hva kamera angår. En kinesisk kilde mener det inkluderer en elektronisk bildestabilisator, som vil gjøre det lettere å ta skarpe bilder.

Endelig NFC?

Vi tror det ikke før vi får se det, men ifølge VentureBeat vil iPhone 6 få NFC-støtte for mobilbetalinger. «Apple var klare til å inkludere det i fjor, men selskapet la det på is fordi økosystemet for mobilbetalinger ikke var modent nok», skriver VentureBeat.

Det spekuleres også i at man skal kunne bruke Touch ID-fingeravtrykssensoren til å gjøre kjøp via PayPal, akkurat som på Samsung Galaxy S5.

Nye iPhone vil kunne få flere nye sensorer også, inkludert et barometer for å måle temperatur, høyde og lufttrykk, skriver 9to5Mac.

Våre kolleger i ITavisen har samlet flere rykter om iPhone 6 her.

- iWatch lanseres også 9. september

ÅRETS DINGSETREND: Smartklokker har vært en av de store satsingene på teknologifronten i 2014, men enn så lenge har det ikke tatt av. Mange tror Apples iWatch kan gi det et løft. Foto: I'm Watch/Pebble/Sony
ÅRETS DINGSETREND: Smartklokker har vært en av de store satsingene på teknologifronten i 2014, men enn så lenge har det ikke tatt av. Mange tror Apples iWatch kan gi det et løft. Foto: I'm Watch/Pebble/Sony Vis mer


Apples mye omtalte iWatch vil også gjøre sin debut på pressekonferansen om knappe to ukers tid.

Det har være mye frem og tilbake om hvorvidt den ville dukke opp i år i det hele tatt, men nå hevder Re/code at ja, den kommer i neste måned.

Det har imidlertid vært lite lekkasjer rundt den såkalte ha-på-dingsen, så det er ikke sikkert det vil bli tilgjengelig for kjøp på en stund ennå ...

Klokka, eller armbåndet, vil dra nytte av Apples nylanserte HealthKit- og HomeKit-plattformer, som skal brukes til å henholdsvis holde oversikt over helsa og styre hjemmet med mobilen.

På lanseringen den 9. september får vi trolig også en dato for når iOS 8 blir tilgjengelig for nedlasting.

Les også: Her er de beste iOS 8-funksjonene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer