Skru av deling av posisjon på Facebook og Snapchat

Slik unngår du å bli spionert på i sommer

Du kan dele hvor du er uten å vite det selv.

BLI ET SPØKELSE: Om du vil, kan du slå av delingen av posisjonen din i Snapchat, og bli et spøkelse. Det samme kan du på Facebook. For det er ikke sikkert at du er klar over hvor detaljert informasjon du deler med andre, hver dag. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BLI ET SPØKELSE: Om du vil, kan du slå av delingen av posisjonen din i Snapchat, og bli et spøkelse. Det samme kan du på Facebook. For det er ikke sikkert at du er klar over hvor detaljert informasjon du deler med andre, hver dag. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

En dag i ferien fikk vi opp «Venner som er på reise» i Facebook-strømmen vår. Her lå det kart over hvor en rekke av vennene våre befant seg akkurat der og da.

For å se dette, må du også dele posisjonen din. Så vi var altså selv en av dem som fortalte verden hvor vi befant oss – noe vi ærlig talt hadde glemt.

Også Snapchat har fått en slik funksjon. Har du prøvd nyheten, er du kanskje en av dem som frivillig plotter deg selv inn på dette detaljerte kartet, også.

Men hvor du befinner deg til enhver tid, er en høyst sensitiv personopplysning, som ikke alle ønsker å alltid dele.

Slik sjekker du om du deler posisjonen din på Snapchat eller Facebook, og slik slår du det av.

Slå av «Venner i nærheten» på Facebook

Facebooks funksjon for deling av posisjon kalles «Venner i nærheten». Her får du ikke opp et detaljert kart, men du får se sånn cirka hvor vennene dine befinner seg til enhver tid.

Slik sjekker du om den er på, og skur den av:

Start Facebook-appen på mobilen din, og åpne menyen ved å trykke på de tre strekene nederst til høyre. Sveip deg ned til «Venner i nærheten».Får du opp vennene dine her, har du funksjonen på.For å slå den av på iPhone, trykker du på tannhjulet øverst til høyre, og skrur av bryteren. Den samme bryteren finner du direkte over lista på Android-telefoner.

Slå av Snap-kartet på Snapchat

Snapchat lanserte nylig sitt kart. Her kan du både få se bilder fra fremmede rundt om i hele verden, og se nøyaktig hvor snappevennene dine befinner seg. Man kan zoome inn på kartet og praktisk talt se hvilket hus de sitter i. Posisjonen oppdaterer seg hver gang de er innom appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer