Netflix på ferie

Slik unngår du å bruke opp mobildataen din på Netflix

Én episode kan tappe deg for 7 GB mobildata – derfor kan det være lurt å sette en sperre.

NETFLIX: Det kan være lurt å sette begrensninger på mobildataforbruket før du slår deg løs med Netflix i utlandet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NETFLIX: Det kan være lurt å sette begrensninger på mobildataforbruket før du slår deg løs med Netflix i utlandet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I sommer tar tusenvis av nordmenn turen til utlandet for å nyte noen late dager i ferien. Etter å ha ligget og slikket sol på stranden noen timer, er det fristende å tusle tilbake til hotellet og legge seg ned på sengen for å slappe av litt mer med en film eller serie på nettbrettet eller mobilen.

«Stranger Things» er en av de mest etterlengtede seriene som kommer med ny sesong i sommer. Reiser du utenlands før episodene er blitt tilgjengelig slik at du ikke får lastet dem ned på forhånd, eller hotellnettet er så tregt at du ikke får strømmet serien, er det fristende å koble til 4G. Da er det greit å vite at videostrømming kan gjøre et ordentlig innhogg i den månedlige mobildatapakken din.

Netflix opplyser på sine nettsider at å strømme i beste bildekvalitet, altså 4K-oppløsning, bruker opptil 7 GB data i timen. Går du ned ett hakk til HD-oppløsning, er forbruket på 3 GB mobildata i timen, men du kan også velge Middels og Lav.

Sett databegrensning

Netflix er nemlig en av få strømmetjenester der brukerne selv kan justere bildekvaliteten, og dermed sørge for at mobildataen din ikke blir brukt opp etter én episode med «Stranger Things» på 4G.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer