Netflix på ferie

Slik unngår du å bruke opp mobildataen din på Netflix

Én episode kan tappe deg for 7 GB mobildata – derfor kan det være lurt å sette en sperre.

NETFLIX: Det kan være lurt å sette begrensninger på mobildataforbruket før du slår deg løs med Netflix i utlandet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NETFLIX: Det kan være lurt å sette begrensninger på mobildataforbruket før du slår deg løs med Netflix i utlandet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I sommer tar tusenvis av nordmenn turen til utlandet for å nyte noen late dager i ferien. Etter å ha ligget og slikket sol på stranden noen timer, er det fristende å tusle tilbake til hotellet og legge seg ned på sengen for å slappe av litt mer med en film eller serie på nettbrettet eller mobilen.

«Stranger Things» er en av de mest etterlengtede seriene som kommer med ny sesong i sommer. Reiser du utenlands før episodene er blitt tilgjengelig slik at du ikke får lastet dem ned på forhånd, eller hotellnettet er så tregt at du ikke får strømmet serien, er det fristende å koble til 4G. Da er det greit å vite at videostrømming kan gjøre et ordentlig innhogg i den månedlige mobildatapakken din.

Netflix opplyser på sine nettsider at å strømme i beste bildekvalitet, altså 4K-oppløsning, bruker opptil 7 GB data i timen. Går du ned ett hakk til HD-oppløsning, er forbruket på 3 GB mobildata i timen, men du kan også velge Middels og Lav.

Sett databegrensning

Netflix er nemlig en av få strømmetjenester der brukerne selv kan justere bildekvaliteten, og dermed sørge for at mobildataen din ikke blir brukt opp etter én episode med «Stranger Things» på 4G.

Dette er alternativene for bruk av Netflix-data:

 • Lav: 0,3 GB per time per enhet.
 • Middels: SD-kvalitet som er 0,7 GB per enhet per time.
 • Høy: Opptil 3 GB per enhet per time for HD, 7 GB per time per enhet for 4K.
 • Automatisk: Justeres automatisk for å levere høyest mulig kvalitet basert på gjeldende internetthastighet.

Slik velger du:

 • Åpne Netflix.com og logg inn
 • Velg profilen din
 • Trykk Konto
 • Under Min Profil finner du Innstillinger for avspilling
 • Trykk Lagre for å bekrefte endringene
På Netflix.com kan du sette databegrensninger.
På Netflix.com kan du sette databegrensninger. Vis mer

Netflix opplyser om at det kan ta opptil åtte timer før endringene trer i kraft. Merk at endringene du gjør kun gjelder én profil. Så hvis du har flere profiler på samme konto og ønsker tilsvarende innstillinger, må du gjøre endringene på hver profil.

På samme kontoside kan du også velge å deaktivere automatisk avspilling av neste episode, hvis du foretrekker det.

I mobilappen kan du også velge mellom fire innstillinger for mobildatabruk:

 • Automatisk: Netflix vil velge en innstilling for dataforbruk som balanserer dataforbruket med god videokvalitet. For øyeblikket vil dette la deg se cirka 4 timer per GB med data.
 • Kun Wi-Fi: Du vil bare kunne strømme på enheten når den er koblet til Wi-Fi.
 • Lagre data: Se cirka 6 timer per GB med data.
 • Maks datamengde: Anbefales bare hvis du har et ubegrenset dataabonnement.

Du kan også gjøre endringer i appen.
Du kan også gjøre endringer i appen. Vis mer

Innstillingen vil strømme med best mulig kvalitet for enheten og innholdet du ser på. Dette kan bruke 1 GB per 20 minutter eller mer, avhengig av enhet og nettverkshastighet.

Dette endrer du i Netfix-appen ved å trykke på Meny-ikonet, App-innstillinger og Mobildatabruk.

Netflix ber deg være obs på at «hvis du også har konfigurert bruken av Netflix-data, kommer ikke strømming på mobilenheter til å overskride denne innstillingen».

Også mulig på Viaplay

HBO Nordic er en annen, populær strømmetjeneste i Norge, men enn så lenge er det ikke mulig hverken å laste ned innhold til enheten eller å velge kvalitet på bildet. Det kan du derimot gjøre på Viaplay både på Android og iOS. Slik går du frem:

Åpne innstillingene i appen. Under Velg bildekvalitet kan du velge mellom HD som bruker 2,5 GB i timen, Høy som bruker 1,8 GB i timen, Middels som bruker 500 MB i timen og Lav med et forbruk på 150 MB i timen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer