Slik velger du riktig smartmobil

Er du på utkikk etter ny mobil, men blir forvirret over alle typene og systemene? Da bør du ta en titt i vår guide!

TRE PLATTFORMER: Android, Windows Phone og iOS har sine styrker og svakheter. Etter å ha lest denne guiden, vil du være bedre i stand til velge en mobil og plattform som passer dine behov. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TRE PLATTFORMER: Android, Windows Phone og iOS har sine styrker og svakheter. Etter å ha lest denne guiden, vil du være bedre i stand til velge en mobil og plattform som passer dine behov. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel knapt en eneste produktgruppe som er knyttet til like mye hype og følelser som mobiltelefonen. Det er ikke noe nytt. Det tok ikke lang tid før GSM-mobilen kom på markedet til produsentene innså at de var nødt til å tenke like mye på stil som funksjon for å tekke kjøperne.

De første årene handlet det om å gjøre mobilene mindre og mindre samtidig som batteritiden stadig ble bedre. Så kom større skjermer med flere tekstlinjer, og snart stod fargeskjermene for tur, enda større og mye bedre skjermer, kamera og multimedia.

LES OGSÅ. Våre beste Nokia-minner

Men det var først med Apples iPhone i januar 2007 at mobilene virkelig tok steget fra å være hovedsakelig telefoner, til å bli lommedatamaskiner som folk faktisk ønsket å bruke. Den eventyrlige utviklingen vi har sett siden den gang mangler sidestykke i historiebøkene.

I løpet av de siste 7-8 årene har mobilen ikke bare utviklet seg til å bli vårt personlige nav for alle former for digital informasjonsinnhenting og kommunikasjon, den har i tillegg slukt fasttelefonen, fotoapparatet, videokameraet, musikkspilleren og GPS-mottakeren på sin vei - og for mange har den også eliminert behovet for PC og nettbrett. Og snart står lommeboken for tur. Hvem hadde trodd det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer