Netflix kutter størrelsen

Slik vil Netflix redde deg fra sjokkregningene

Ser du Netflix når du er på farten, er det fort gjort å gå over datakvoten på mobilabonnementet. Nå varsler strømmegiganten nye funksjoner som skal sørge for at megabytene dine skal holde litt lenger.

NETFLIX-SJEF: Reed Hastings ble intervjuet av BBCs Francine Stock under Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NETFLIX-SJEF: Reed Hastings ble intervjuet av BBCs Francine Stock under Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Under Mobile World Congress i Barcelona fortalte Netflix-toppsjef Reed Hastings at en av tingene de jobber mye med i selskapet, er hvordan de kan levere god bildekvalitet uten at det skal stjele for mye av datakvoten.

– Vi jobber mye med kompresjon av filer, slik at de kan strømmes uten at du når databegrensningen operatøren din har satt, sa han fra scenen.

Dagen etter ble vi invitert til Netflix for å høre og se mer detaljer om dette arbeidet. Netflix' sjef for produktinnovasjon, Todd Yellin, kunne fortelle at ny teknologi skal rulles ut i løpet av et par måneder.

Tilpasset bitrate

I skrivende stund fungerer Netflix slik at de ser på hver tittel og analyserer hvor høy kvalitet den skal strømmes i.

– En serie som «BoJack Horseman», som består av svært enkel animasjon, trenger ikke nødvendigvis så høy bitrate for å se bra ut, som det en actionfilm med raske scener og slåsskamper trenger, forklarte Yellin.

Derfor kan de servere den med lavere bitrate, noe som gjør at det ikke koster deg like mange megabyte å se den på mobilen.

Men selv om hver enkelt tittel kan få en tilpasset bitrate har dagens system fortsatt svakheter. Yellin bruker et annet animert eksempel for å illustrere:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer