Familieabonnement hos Spotify?

Slik vil Spotify sjekke at du ikke snylter

Skal kun være for familiemedlemmer som bor på samme adresse.

POPULÆRT: Spotifys familieabonnement er en populær og praktisk løsning, også for andre enn familier som bor sammen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POPULÆRT: Spotifys familieabonnement er en populær og praktisk løsning, også for andre enn familier som bor sammen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spotify tilbyr et eget familieabonnement hvor opptil seks familiemedlemmer under samme tak kan bruke strømmetjenesten for bare 169 kroner i måneden.

Et fristende tilbud hvis man er flere, ettersom prisen for et enkeltabonnement nå er oppe i 109 kroner.

Brukes ikke bare av familier som bor sammen

Men det er ikke bare familier som bor sammen som benytter seg av tilbudet. Venner som bor sammen - og folk som også ikke bor sammen, har også latt seg friste av familieabonnementet.

Det koster antagelig Spotify dyrt. I fjor skrev Billboard at nesten halvparten av alle abonnentene er på slike familieplaner.

Spotify har tidligere prøvd å slå ned på det de mener er misbruk av tjenesten.

I fjor sendte de ut en advarsel om at de ville be brukerne om å bekrefte sine nøyaktige GPS-kordinater som bevis på at de befant seg på samme adresse. De måtte imidlertid avslutte denne testen på grunn av personvernproblematikk.

Runde nummer to

Nå prøver de seg igjen. I en oppdatert versjon av retningslinjene skriver Spotify at de «fra tid til annen» kommer til å kreve at abonnentene verifiserer adressene sine via Google Maps.

Det var Cnet som først meldte om de nye retningslinjene, som ble rullet ut i Irland den 19. august og USA den 5. september.

Ifølge The Verge er det uvisst hvordan Spotify har tenkt å gjennomføre verifiseringen eller om de kommer til å kansellere kontoer som bryter med de geografiske begrensningene, men de nye retningslinjene sier i hvert fall at de har mulighet til å gjøre det.

Konkurrentene har ikke samme krav

Ifølge Pocket-lint er Spotify per i dag den største musikkstrømmetjenesten med over 100 millioner abonnenter. Men de er ikke eneste alternativ.

- Både Apple Music og Google Play Music tilbyr familieabonnement med samme antall brukere og til samme månedspris. Ingen av disse krever imidlertid at brukerne bor på samme adresse, skriver Pocket-lint.

Så da gjenstår det å se om Spotifys endringer skremmer brukerne over til konkurrentene.

Ifølge Cnet har Apple Music nå over 60 millioner abonnenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer