Sniktitt: Huawei Mate X

– Slow and careful

Huaweis kommende brettetelefon er noen måneder unna lansering.

Vi tar en liten titt på Huaweis brettbare Mate X. Les sniktitten på https://www.dinside.no/mobil/slow-and-careful/70850390. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går fikk vi anledning til å ta Mate X i nærmere øyesyn – Huaweis første brettbare telefon, som er et snaut halvår unna lansering.

Innen den tid skal det nok jobbes med videre raffinering, både av maskinvare og programvare. Da vi skulle få klå på telefonen, var kineserne fra Huawei veldig opptatte av at vi måtte være forsiktige, og at prototypen var kostbar.

– Slow and careful, ble det nærmest hvisket da vi skulle brette den ut for første gang. Med et smil om munnen, selvsagt.

Vi regner med at versjonen som kommer i butikkene ikke må behandles som en Ming-vase i like stor grad.

Imponerende tynn

Huawei har valgt å løse brettingen på en litt annen måte enn på Samsungs kommende Galaxy Fold. Her er det nemlig bare én stor skjerm, som ligger på utsiden av bretten.

Fordelen er at Huawei da ikke trenger en ekstra skjerm til fremsiden når telefonen er brettet sammen. På Galaxy Fold ligger den store skjermen på innsiden av bretten, med en egen, mindre skjerm når du bruker den som mobiltelefon. Dermed kan Huawei-telefonen gjøres tynnere.

Sammenbrettet måler Mate X drøye 11 mm i tykkelsen, som bare er et par-tre millimeter tykkere enn det den jevne telefon er i dag. Og når du bretter den ut, er brorparten av enheten bare 5,4 mm i tykkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer