Slutt for titusener av nordmenn

Nå forsvinner oppdateringene.

HØYT ELSKET: Til tross for at den ble lansert for seks år siden, er det fortsatt mange nordmenn som bruker iPhone 8. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HØYT ELSKET: Til tross for at den ble lansert for seks år siden, er det fortsatt mange nordmenn som bruker iPhone 8. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i uka slapp Apple den nyeste versjonen av iOS. Den store 1OS 17-oppdateringen byr å en rekke nye funksjoner for iPhone-brukere, som nye kontaktkort, interaktive widgeter, nye meldingsfunksjoner og en ny standbymodus.

Med hver nye versjon av iOS, kutter imidlertid Apple støtte for eldre iPhone-modeller.

iOS 17 er nemlig bare kompatibel med iPhone Xs og nyere.

Bestselger

I år er det iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X som faller bort. Disse modellene ble lansert i 2017. De har med andre ord fått seks år med oppdateringer, men blir altså stående med iOS 16.

Ifølge Nettavisen er det imidlertid mange nordmenn som fremdeles bruker disse telefonene.

Særlig skal iPhone 8 har vært en populær telefon her til lands. Pressesjef i Telenor, Anders Krokan sier at den holder seg fast seg til en tiende plass på topp 10-lista av alle iPhone i Telenors nett.

- Det betyr at det er et sekssifret antall iPhone 8 igjen i nettet, vi snakker om noen få titusener, sier Anders Krokan til Nettavisen.

iPhone 8 var den siste toppmodellen fra Apple med fysisk hjemknapp.

Vil fortsatt sikkerhetsoppdateres

Selv om iPhone 8 og X ikke får iOS 17-oppdateringen, betyr det ikke at de er helt ute i kulda. Apple pleier nemlig å sende ut sikkerhetsoppdateringer til enheter som havner på listen over gamle produkter.

Slutt for titusener av nordmenn

På dette området er Apple best i klassen. Tidligere i år skrev Make Use Of at selskapet tilbyr sikkerhetsoppdateringer til mobiler som er nesten ti år gamle.

Historisk sett har Android et langt dårligere rykte på seg her, men de siste åra har det heldigvis skjedd forbedringer. Eksempelvis har Samsung forpliktet seg til fire år med oppdateringer og fem år med sikkerhetsoppdateringer på nyere Galaxy-enheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer