Tørke telefon i ris

– Slutt med det

Gjør ingen nytte for vannet på innsiden av telefonen.

VELKJENT «TRIKS»: Men det har ingen effekt, mener nettsted. Foto: Shutterstock / NTB
VELKJENT «TRIKS»: Men det har ingen effekt, mener nettsted. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Et velkjent tips om du mister telefonen i vann er å slå den av og legge den i ris etterpå. Teorien er da at ris trekker til seg fukten slik at telefonen tørker raskere, og at det da er større sjanse for at den overlever uhellet.

– Gjør absolutt ingenting

– Her er den harde sannheten om å legge en våt telefon i ris: Det gjør absolutt ingenting. Ris har ikke magiske fukttransporterende krefter. Du kan like gjerne bare legge telefonen i en helt tom bolle, hevder nettstedet How-to Geek, som undrer seg over hvor dette trikset egentlig stammer fra.

For selv om ris har en viss evne til å absorbere fukt, får det ikke gjort noe med væsken som har samlet seg på innsiden av telefonen – og det er jo den som kan være skadelig for elektronikken.

Har du bare fått litt inn vann i portene vil det å slå av telefonen og legge den fra seg gjøre nytten - ris eller ei.

Faktisk, mener nettstedet, kan det å tilsette ris gjøre vondt verre, fordi «støvet» fra risen kan blande seg med vann og dermed bli vanskeligere å få bort.

Må åpnes

Første steg om telefonen din har fått et bad (og ikke er IP-sertifisert) er å slå den av. Dersom den slo seg av på grunn av vannet, skal du ikke slå den på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer