Slutt på kabelrotet

Bluetooth er kodenavnet på en ny trådløs teknologi som kan erstatte mange av de kablene som forbinder en PC eller en mobiltelefon med hverandre eller med annet utstyr. Intel, Ericsson, IBM, Nokia og Toshiba har gått sammen om denne radiobaserte overføringsstandarden som vil gjøre livet lettere for folk på farten.

Slutt på kabelrotet
Publisert

Vi forventer at de første Bluetooth-produktene blir lansert høsten 1999. Etterhvert vil de bygges inn i de fleste stasjonære og portable enheter som har et kommunikasjonsbehov. Disse enhetene vil kunne kommunisere seg imellom og overføre data, lyd og bilde.

Nettverk

Alle Bluetooth-enheter innen rekkevidde vil automatisk kunne koble seg opp i et såkalt "piconett". Dette nettverket støtter opp til åtte enheter og en av dem vil automatisk fungere som master. Flere av disse piconettene kan kobles sammen for enda flere enheter i et "scatternett". To piconett kan også fungere uavhengig av hverandre. Hvis du står i en innsjekkingskø på flyplassen med din bærbare PC, mobiltelefon, trådløse hodetelefon, trådløse skriver og digitale kamera, hadde det vært upraktisk om kommunikasjonen hadde brutt sammen hvis du støter på likesinnede i køen.

E-post på flyet

Vi kan enkelt tenke oss et scenario hvor du sitter på et fly og skriver e-post. Før flyet skal lande lukker du igjen PCen og putter den ned kofferten. Så snart du kommer ut av flyet og slår på mobiltelefonen, får PCen din, som fortsatt ligger i kofferten, kontakt og sender e-posten umiddelbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.