Slutten på IT-eventyret?

Nasdaq-indeksen stuper, og de skandinaviske børsene følger etter med betydelige fall i IT-aksjene. Er dette slutten på "den nye økonomien"? Kanskje det, men et knippe Internett-aksjer overlever ganske sikkert.

Torvald Kvamme er redaktør i DinSide Data.
Torvald Kvamme er redaktør i DinSide Data. Vis mer
Publisert

KOMMENTAR: Begrepet "den nye økonomien" oppsto fordi mange IT-aksjer opplever en betydelig vekst uten at selskapene tjener penger. Dette er vanskelig å fatte for analytikere og spekulanter som er vant til å beregne potensiell aksjekurs ut fra overskudd og forventninger om overskudd.

Den fasen vi er inne i nå, preges av at alle prøver å posisjonere seg til neste fase, hvor alle vanlige borgere ser på Internett som et like naturlig virkemiddel for å handle og bli underholdt som kjøpmannen på hjørnet og TV-titting. Denne fasen kommer, det er vi ikke et øyeblikk i tvil om.

Problemet er at det ikke er nok posisjoner i markedet til alle, og det vil derfor komme en sanering som luker ut de dårligst funderte prosjektene. Like etter at bilen ble funnet opp en gang for lenge siden, dukket opp over 5.000 selskaper i USA med "automobile" i navnet på en eller annen måte. Hvor mange er det i dag?

Nå kommer en korreksjon i markedet, og det er helt naturlig. Alle børskommentatorer med respekt for seg selv har i mange måneder spådd at boblen vil sprekke, og siden børsen er drevet av frykt og grådighet, må reaksjonen komme. Ved det minste tegn til nedgang, vil alle prøve å sikre seg, og dermed skrus aksjekursene nedover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer