Whatsapp:

Slutter å virke 1. januar

Den populære chat-appen Whatsapp slutter å virke på eldre telefoner 1. januar.

POPULÆR: Facebook betalte 19 millarder dollar for Whatsapp i 2014, og tjenesten har over to milliarder brukere på verdensbasis. Snart vil den slutte å virke på eldre telefoner. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB Scanpix
POPULÆR: Facebook betalte 19 millarder dollar for Whatsapp i 2014, og tjenesten har over to milliarder brukere på verdensbasis. Snart vil den slutte å virke på eldre telefoner. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med mer enn to milliarder brukere globalt er Facebook-eide Whatsapp en av verdens mest populære meldingstjenester.

Nå melder det australske nettstedet News18 at tjenesten fra 1. januar vil kreve minst iOS 9 eller Android 4.0.3 på telefonen om man vil fortsette å bruke appen.

Det vil selvsagt ikke være noe problem om man har en telefon av nyere dato, men eksempelvis vil det gjøre at iPhone 4-eiere ikke lenger vil kunne bruke Whatsapp, der Apple stoppet oppdateringene på iOS versjon 7. Har du iPhone 4s, en 5-modell eller iPhone 6, må du sørge for at den er oppdatert til minst iOS 9. Det samme gjelder for eksempel om du har en iPad 2, som kom med iOS 4, men som faktisk også kan oppgraderes til versjon 9.

Likeledes vil eldre Android-telefoner med Android-versjon lavere enn 4.0.3 bli ekskludert. Er du usikker på hvilken versjon du har av operativsystemet, finner du det dersom du åpner innstillinger, blar ned til «om telefonen» og finner fram til Android-versjon i det påfølgende skjermbildet. Android 4 kom for øvrig i 2011, så denne begrensningen vil nok være et problem for de færreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer