WhatsApp

Slutter å virke

Fra i morgen kan du ikke lenger bruke appen på en rekke smarttelefoner.

WHATSAPP: Har du en eldre telefon? Da kan det hende du må oppgradere for å fortsette å bruke WhatsApp. Foto: Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB
WHATSAPP: Har du en eldre telefon? Da kan det hende du må oppgradere for å fortsette å bruke WhatsApp. Foto: Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Er du en flittig bruker av lynmeldingstjenesten WhatsApp, men har en eldre smarttelefon? Da kan det hende du blir nødt til å oppgradere.

Fra 31. desember vil ikke lenger WhatsApp fungere på snaut 50 smarttelefoner, deriblant to iPhone-modeller.

OMSTART: Etter at Apple skrotet hjemknappen på iPhone har det blitt mye mer tungvint å kjøre en tvungen omstart av telefonen. I denne videoen viser vi deg hvordan man gjør det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Kutter støtten

For å kunne bruke WhatsApp på mobil framover, er du avhengig av å ha en smarttelefon som har følgende operativsystemer:

  • Android 4.1 eller nyere
  • iPhone med iOS 12 eller nyere

Endringen innebærer at personer som bruker iPhone 5 eller iPhone 5c, ikke lenger kan bruke WhatsApp på sin enhet. Faktisk har det ikke vært mulig å installere appen på disse to modellene siden i høst da WhatsApp kuttet støttet for iOS 10 og iOS 11.

Du blir varslet

WhatsApp skriver på sine støttesider at dersom du har en enhet som ikke lenger er støttet, vil du bli varslet direkte i appen. Da vil du få en påminnelse om å oppgradere operativsystemet eller til en kompatibel enhet.

Vær obs på at WhatsApp bare kan bli aktivert med ett telefoner med én enhet og for å sette opp appen, er du nødt til å kunne motta SMS eller samtaler under verifiseringsprosessen. Dette fordi det ikke er mulig å sette opp WhatsApp bare med Wifi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer