Smart-klokke i luksus-klassen

Og om du er misfornøyd, kan du bytte den i vanlig klokke.

IKKE LA DEG LURE: Dette er ikke et mekanisk ur, men en Android Wear-smartklokke fra Google. Foto: TAG HEUER
IKKE LA DEG LURE: Dette er ikke et mekanisk ur, men en Android Wear-smartklokke fra Google. Foto: TAG HEUER Vis mer

Av Jon Henrik Haraldsen/Tidssonen.no: TAG Heuer Connected kan være den luksuriøse smartklokken konkurrentene bør frykte.

Konkurransen i markedet for wearables strammer seg sakte, men sikkert til. Men inntil i år har få store tradisjonelle urprodusenter kastet seg inn i kampen. (Joda, det finnes unntak - men da i helt andre prisklasser.)

Det har derfor vært knyttet stor spenning til det LVMH-eide klokkemerket TAG Heuer sin planlagte smartklokke – som attpåtil skulle utvikles i samarbeid med teknologigigantene Intel og Google.

Smartklokken ble annonsert under den store klokkemessen i Basel tidligere i år, men både faktisk design og funksjoner ble hemmeligholdt.

I går klokken 17 norsk tid lettet imidlertid det sveitsiske merket omsider på sløret.

LES OGSÅ: Google + Intel + TAG Heuer=sant

MANGE VALG: Det er ikke bare skjermen som kan endres. TAG Heuer Connected finnes også i flere fysiske varianter. Foto: TAG HEUER
MANGE VALG: Det er ikke bare skjermen som kan endres. TAG Heuer Connected finnes også i flere fysiske varianter. Foto: TAG HEUER Vis mer


Moderne, sporty ytre

TAG Heuer Connected har et typisk sportsklokkedesign, som deler visse likhetstrekk med den nye mekaniske TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01, som ble lansert tidligere i år. Urkassen i lett titan grad 2, har en diameter på 46,2 mm, mens tykkelsen er oppgitt til 12,8 mm.

Sammenlignet med tradisjonelle klokker er modellen på den større enden av skalaen, uten at dette nødvendigvis er går utover brukerkomforten. Legg til en gummirem (tilgjengelig i flere ulike farger), og helheten er et sporty uttrykk som fans av merket bør være kjent med fra tidligere.

Målet til TAG Heuer Connected er altså å kombinere kjente designtrekk med ny teknologi – uten å gå på bekostning av den statusen og det luksusaspektet som forventes av en TAG Heuer.

LES OGSÅ: Slik er Android Wear

ENDRER SEG: Du kan velge mellom tre ulike urskiver. Foto: TAG HEUER
ENDRER SEG: Du kan velge mellom tre ulike urskiver. Foto: TAG HEUER Vis mer


LES OGSÅ: Her er vårt førsteinntrykk av Samsung Gear S2

Heldigitalt indre

Fra avstand kan det være lett å forvekskle TAG Heuer Connect med en ordinær tikkende klokke. Ved en nærmere kikk, vil man imidlertid oppdage at hele urskiven i realiteten er et 1,5 tommers trykksensitivt LCD-display.

Det er med andre ord snakk om en viserløs heldigital kreasjon, fri for både mekaniske tannhjul og quartz-krystaller.

Ved lansering kan det 360×360 piksel store displayet vise 3 ulike digitale «urskiver», som er tydelig inspirert av eksisterende modeller i TAG Heuer sin populære Carrera-kolleksjon.

Hver av disse er tilgjengelige 3 ulike fargevarianter. Dette bidrar til å gjøre TAG Heuer Connected svært fleksibel, og den er kanskje den mest visuelt attraktive smartklokken vi har sett til dags dato.

Den beste så langt: Vi har testet Apple Watch

FORMKURVE: Connected er også et treningsur. Foto: TAG HEUER
FORMKURVE: Connected er også et treningsur. Foto: TAG HEUER Vis mer


Google hele veien

Selve hjernen i TAG Heuer Connected, er et Android Wear-basert operativsystem utviklet av Google. Standardfunksjoner som varsling av innkommende anrop, tekstmeldinger, e-post og stemmebasert søk, er integrert.

Klokkens funksjonalitet kan lett utvides via mange tilgjengelige apps i Google Play.

Men noen ideell treningsklokke er Connect imidlertid ikke, for både pulsmåler og GPS er fraværende.

Rent teknisk drives klokken av en to-kjernet Intel Atom z34XX, med en klokkefrekvens på opptil 1,6 GHz.

Videre byr Connected på 1 GB arbeidsminne og 4 GB lagringskapasitet. Batteriet på 410 mAh oppgis å gi klokken en batteritid på omkring 25 timer.

Det er fortsatt ikke på langt nær den batteritiden vi skulle ønsket, men bedre en enn Apple Watch, som trolig også er den argeste konkurrenten.

KAN BYTTES: Om du skulle føle at tida har gått fra smartklokka, kan du bytte den ut til mekanisk mot et tillegg. Foto: TAG HEUER
KAN BYTTES: Om du skulle føle at tida har gått fra smartklokka, kan du bytte den ut til mekanisk mot et tillegg. Foto: TAG HEUER Vis merTEST: Pebble Time

Betal ekstra - bytt til mekanisk

Veiledende pris er oppgitt til 1.500 amerikanske dollar. Det er et godt stykke over smartklokkene fra merkene innen forbrukerelektronikk, men så bør man også forvente at den kvalitetsmessige forskjellen er betydelig.

TAG Heuer Connected plasserer seg uansett blant de mer tilgjengelige klokkene fra merket.

Grunnet det høyteknologiske indre fra Intel, bærer TAG Heuer Connected ikke designasjonen «Swiss Made», men øvrige vesentlige komponenter er produsert i Sveits.

TAG Heuer Connected er allerede tilgjengelige for amerikanske kunder hos utvalgte TAG Heuer-forhandlere og online.

Som eier vil man etter 2 år (og 1.500 amerikanske dollar ekstra), kunne bytte inn sin Connected med en mekanisk Carrera-modell.

Det er foreløpig uvisst om dette unike innbytteprogrammet også vil bli tilgjengelig for norske kunder.

Norsk pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent (vi kommer tilbake med dette så snart informasjonen foreligger).

Denne artikkelen er levert av Jon Henrik Haraldsen fra Tidssonen.no

Slik fungerer TAG Heuer Connected:

Mer informasjon er tilgjengelig på www.tagheuer.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer